Viac ako  4 000  receptov

Bravčový orech v alobale

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Bravčový orech v alobale
nahoru
Bravčový orech v alobale
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

600 g bravčového orecha zo stehna, pokrájaného na 4 rezne, 200 g domácej údenej slaniny, 4 papriky pokrájané na prúžky, 4 paradajky pokrájané na prúžky, 1 veľká cibuľa, 4 PL vody, horčica, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, 4 zdvojené štvorce alobalu, 600 g očistených zemiakov pokrájaných na krížalky

Postup

Rezne trocha naklepeme a narežeme okraje na niekoľkých miestach. Dáme na tanier a z oboch strán posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme mletou červenou paprikou. Jednu stranu rezňov potrieme horčicou. Do misy dáme cibuľu pokrájanú na tenké mesiačiky, zeleninové papriky, paradajky a slaninu pokrájanú na prúžky. Zmes osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou sladkou červenou paprikou a dobre premiešame. Na štvorce alobalu rozložíme rezne, horčicovou stranou nahor. Na jednu polovicu rezňov dáme zeleninovú zmes, polejeme 1 PL vody a cez náplň preložíme druhú polovicu rezňa. Uzavrieme alobal tak, aby nám nevytiekla šťava. Pečieme na plechu v trúbe predohriatej na 180 stupňov 45 minút. Počas pečenia mäsa si uvaríme zemiaky v osolenej vode, ked sú mäkké, ich scedíme. Na tanier položíme mäso i so šťavou a plnkou, bez alobalu. Obložíme uvarenými zemiakmi. Podávame horúce.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept. Tuk nedávam, uvoľní sa z mäsa a pridanej slaniny. Stačí dať len jednu polievkovú lyžicu vody, ostatná tekutina, potrebná na vytvorenie šťavy, sa uvoľní zo zeleniny. Bravčový orech je najvhodnejšie mäso pre túto úpravu, je mäkké a šťavnaté.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Bravčový orech v alobale"

autor: Ivana Ch
vložené: 25. 08. 2010 05:51:44  nahlásiť  reagovať
 

Ani toto jídlo nemusí být špatné. Já jsem milovnice maďarských jídel.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz