![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné |
![]() |
Čas prípravy: 30 minút + 3 hodiny chladenia |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 ml plnotučného mlieka, 1 vanilkový lusk, 5 žltkov, 120 g práškového cukru, štipka soli, 2 cl bieleho rumu /nemusí byť/, 75 g hladkej múky
Na dozdobenie : 4 odstopkované pekné jahody, nakrájané na plátky, 4 vetvičky medovky lekárskej. Môžeme použiť aj plátky iného ovocia a lístky čerstvej máty piepornej
V hrnci zmiešame mlieko, rum, cukor a štipku soli. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu, vyškriabeme zrniečka a pridáme aj s luskom do mlieka. Zahrievame na miernom ohni. Z vlažnej masy odoberieme malú časť do iného hrnca a zmiešame ju s múkou a žltkami na konzistenciu, akú má sľahačka. Ked mlieko vo väčšom hrnci zovrie, prilejeme do neho múčnu zmes a plameň stíšime na strednú intenzitu. Takto vznikajúci puding stále rýchlo miešame až do jeho zhustnutia a odstavíme. 4 malé pudingové formy vypláchneme studenou vodou a ešte do vlhkých foriem rozdelíme uvarený puding. Predtým vyberieme vanilkový lusk. Formy prikryjeme potravinovou foliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vložíme formy s pudingom na 3 hodiny do chladničky. Vyberieme, odstránime foliu, puding uvoľníme od okrajov formy nožom a obsah vyklopíme do stredu dezertného taniera a dozdobíme čerstvým ovocím a vetvičkou medunky a podľa svojej fantázie môžeme ešte dozdobiť.
Zdroj: Recept mám z madarského časopisu. Je to príjemný a osviežujúci dezert, veľmi pripomínajúci kvalitnú vanilkovú zmrzlinu. Robila som do formičiek na suflé.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Evička, dakujem za upozornenie, prosím aj inokedy! Ja tieto recepty prekladám totiž z madarčiny. Snažím sa, aby boli zrozumiteľné a občas mi nejaká maličkosť unikne. Ak je uvedená len múka, rozumej hladká múka. A dala si tam aj biely rum? S tým karamelom to je bezva nápad.
Ibi,já jsem to dělala z hladké mouky,mohla by jsi to do receptu dopsat,kdyby to chtěl někdo dělat+3
Ivuš,s tím karamelem to bylo
Nádherná fotka
...a zajímavý receptík, ukládám si na vyzkoušení
Milá Evička Hubová, vdaka za pekné foto. Vidím, že puding mal u Vás veľký úspech, ked sa zjedol skôr, ako si ho stihla vychladiť, aj napriek tomu, že si nemala práve vanilkový lusk.
vanilkovy puding recept jak uvarit pudink bez prasku puding v prasku ako uvarit puding recept vanilkový puding pudink bez prášku recept puding bez pudingového prášku domácí puding recept ako pripravit puding bez praskoveho pudingu recept na domaci puding maďarský vanilkový puding vanilkový lusk - cena jak uvarit puding bez prasku pudink bez prášku domácí vanilkový puding jak uvarit puding puding vanilkovy recept recepty-puding recept puding bez prášku vanilkový puding v prášku vanilkový prášek puding bez prášku jak udelat pudink bez prasku vanilkovy puding puding recept recept na vanilkový puding jak puding domácí vanilkový pudink madarcina online vanilkovy puding s ovocim recept puding formičky na puding vanilkový pudinkový prášek domácí puding vanilkový pudink recept puding bez pudinkového prášku jak udělat puding bez prášku vanilkovy puding bez prasku nahrada za puding jak se vaří puding recept na puding bez prasku vanilkový lusk recepty