Viac ako  4 000  receptov

Maďarský krumpli guláš

Maďarský krumpli  guláš
nahoru
Maďarský krumpli  guláš
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

1 kg zemiakov, 150 g pikantnej klobásy madarského typu, 1 veľká cibuľa, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, rasca, majoránka, soľ, 1 zelená paprika, 1 paradajka, voda, prípadne 50 g dobrej domácej údenej slaniny - nemusí byť, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, olej

Postup

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ktorej opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, kým nepustí peknú červenú farbu. Pridáme mletú červenú papriku a za stáleho miešania pri miernom ohni dávame pozor, aby sa nepripálila. Pridáme na krížalky nakrájané zemiaky, mleté čierne korenie, rascu a prelisovaný cesnak. Zarestujeme s paprikovým základom a podlejeme vodou tak, aby zemiaky boli len ponorené. Z času na čas podlievame trochou vody, ale vody nemá byť veľa, aby sa zachoval charakter guláša. Ked sú zemiaky napoly uvarené, pridáme na prúžky pokrájanú papriku a šupky zbavenú paradajku, pokrájanú na malé kocky. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Pridáme 2 prelisované strúčiky cesnaku a rozomnutú majoránku. Prikryjeme pokrievkou, vypneme oheň a necháme ešte dôjsť. Nezahusťujeme, ničím, guláš zahustia samotné zemiaky. Na panvici necháme rozpustiť slaninu, pokrájanú na malé kocky na miernom ohni a pridáme už do hotového jedla. Solíme len mierne, lebo klobása i slanina sú už slané.

Poznámka

Zdroj:Starý tradičný rodinný recept. Podávali sme ako samostatné jedlo bez prílohy. Kto ale chce, môže zajedať s krajcom čerstvého domáceho chleba.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Maďarský krumpli guláš"

vložené: 08. 08. 2010 10:40:05  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka Ch, aj my doma ho máme veľmi radismajliksmajliksmajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 08. 08. 2010 04:21:48  nahlásiť  reagovať
 

Tohle jídlo znám a miluju ho.

vložené: 19. 04. 2010 06:05:27  nahlásiť  reagovať
 

Evička, som rada a veľmi pekne Ti dakujem.smajlik

autor: eva hubova
vložené: 18. 04. 2010 21:14:01  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,dnes jsme měli k večeři,dala jsem domácí klobásu a červenou kapii(zelenou jsem neměla),jinak rychlé a dobrésmajliksmajlik+2přidala jsem i fotečkysmajlik

autor: Ivana79
vložené: 18. 04. 2010 15:14:17  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz