Viac ako  4 000  receptov

Zidovský plnený husací krk

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa
Čas prípravy Čas prípravy: 40 minút + varenie + pečenie + zaťaženie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

koža z 1 husacieho krku, 1 včerajší rožok, 1 pečeň z nevykrmenej husi, husacia masť, 1 vajíčko, trochu mlieka, vývar z husacích drobov, 1/2 malej cibule, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie

Postup

Kožu stiahneme z husacieho krku, očistíme, ale vnútorný tuk ponecháme. Užší koniec zašijeme.Na husacej masti orestujeme cibuľku s petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť. Rohlík pokrájame na kocky, dáme do misy a pokropíme vývarom, prípadne mliekom. Pečeň naškrabeme ostrým nožom, aby sme ju zbavili žiliek a blán. Rohlík vytlačíme, pridáme naškrabanú pečeň petržlenovú vňať, cibuľu,rozšľahané osolené vajce. Okoreníme a vymiešame. Touto plnkou plníme kožu zo strany širšieho konca, nie na tesno, aby nám koža pri varení nepraskla. Voľný koniec kože zašijeme a naplnený husací krk vložíme do vývaru. Varíme pomalým varom asi hodinu. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom opečieme na husacej masti. Zaťažíme dvomi doštičkami asi na 12 hodín. Krájame na kolieska ako salám. Podávame na čerstvom dedinskom chlebe s kyslou uhorkou.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Je to síce príprava náročná na čas, ale táto vynikajúca pochúťka naše zmysly bohato odmení. Poznám viacero variant, záleží od regionu, odkiaľ pochádza.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Zidovský plnený husací krk"

vložené: 08. 04. 2010 07:46:29  nahlásiť  reagovať
 

Poznám ešte jednu veľmi chutnú variantu židovského plneného husacieho krku z TV paprika, kde židovský šéfkuchár pomelie do plnky miesto rohlíka husacie prsíčko. Technologia prípravy je identická s tou, ktorú som uviedla. Teda aj v Budapešti varia túto lahôdku.

autor: Paprika
vložené: 07. 04. 2010 22:23:01  nahlásiť  reagovať
 

To zní úžasně smajlik smajliksmajlik

autor: tejaja
vložené: 07. 04. 2010 20:08:11  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, klikni si hore, vedľa názvu receptu na ikonu "UPRAVIŤ", otvorí sa ti okno a tam si môžeš svoj recept doplniť alebo opraviť. Potom klikni dolu na upraviť recept smajliksmajlik

vložené: 07. 04. 2010 19:38:07  nahlásiť  reagovať
 

Zabudla som v recepte uviesť v príprave, že nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú petržlenovú vňať pred pridaním do plnky najprv orestujeme na husacej masti. Je to dosť podstatné z hľadiska technologie prípravy. Prepáčte, prosím.

autor: tejaja
vložené: 07. 04. 2010 19:15:34  nahlásiť  reagovať
 

Vynušna, neviem ako v Nemecku, ale u nás niekedy, záleží ba výrobcovi, dostať mrazené husi s krkom alebo len kožou prehnutou k telu. Skús sa pozrieť, plnený krk je výborný, Ja zvyknem plniť husací krk a potom ho upiecť v rúre. Samozrejme raz za dlhý čas, lebo teraz kým by sme zjedli dvaja celú hus....smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 07. 04. 2010 19:10:21  nahlásiť  reagovať
 

no hej...ale kde ja uboha zozeniem husaci krk


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz