Viac ako  4 000  receptov

Ražný chlieb s orechami

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Ražný chlieb s orechami
nahoru
Ražný chlieb s orechami
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo

Suroviny:

250ml vody
400g zreleho kvasku
2cl soli
2cl cukru (ovocneho cukru alebo medu)
1PL slnecnice
300g raznej chlebovej muky
200g raznej celozrnnej muky
50g nahrubo nasekanych vlasskych orechov

Postup

Zo surovin vypracujeme cesto v pekarni alebo v kuchynskom robote. Cesto velmi lepi, preto ho preklopime na silno pomucenu pracovnu dosku (ranou mukou). Trochu este prehnetieme a urobime bochnik, ktory dame do papierom na pecenie vylozeneho rimskeho hrnca a nechame na teplom mieste kysnut min. 2 hodiny. Ja ho davam do teplej truby. Pecieme podla zasad rimskeho hrnca. Vrchnak namocime do vody na 20minut, RH zakryjeme a vlozime do studenej truby. Nastavime termostat na 220°C, nechame 20min. Potom nastavime na 170°C a nechame piect 40min. Potom vytocime na 220°C a pecieme este asi 15-20min

Autor Autor: (Erika)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Ražný chlieb s orechami"

autor: michsamant
vložené: 02. 04. 2010 14:34:32  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: tejaja
vložené: 02. 04. 2010 11:02:10  nahlásiť  reagovať
 

Díky, nebudem experimentovať, upečiem radšej podľa teba, máš to odskúšané smajlik ešte bodík +2

autor: ercicka
vložené: 01. 04. 2010 22:32:22  nahlásiť  reagovať
 

da sa piect aj v pekarni, ale doporucujem nechat vymiesit cesto a potom ho nechat tie dve hodky kysnut a az potom upiect na programe pecenie... este som to neskusala, ja som si kupila RH hlavne kvoli peceniu chleba smajlik

autor: tejaja
vložené: 01. 04. 2010 22:09:01  nahlásiť  reagovať
 

erika a dá sa piecť aj v pekárni alebo je to chlebík len pre pečenie v rúre ?

autor: ercicka
vložené: 01. 04. 2010 21:59:16  nahlásiť  reagovať
 

ale inak asi bude dirkovy, nie tehlovy, pozri ten prvy chleba co som vlozila, tiez je cisto kvaskovy a je nakrojeny. tento sa mi zda lepsi

autor: ercicka
vložené: 01. 04. 2010 21:58:22  nahlásiť  reagovať
 

ja nesmiem drozdie, takze musim robit len cisto kvaskove. podla mna, keby si pridala trosku drozdia, tak by trosku viac nabehol. toto nie je dobra fotka, ale nemozem ho este nakrojit, beriem ho na slovac, aby som mala co jest smajlik

autor: vybusna
vložené: 01. 04. 2010 21:04:53  nahlásiť  reagovať
 

ale vyzera krasne....naozaj ako vytiahnuty z pece u starej mamy....a on bude asi dost taky hutny vsak? a ked tam davas kvasok tak drozdie uz nejde?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz