Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?
Milá MICHSI, ja poznám fylo cesto ako cesto charakteristické pre Grécko, Egypt a iné krajiny. Ide o veľmi tenučké cesto, skoro ako papier, ktoré na vzduchu veľmi rýchlo schne. Preto musí byť zabalené. Pred pečením pri položení na plech sa musí okamžite potrieť rozpusteným tekutým maslom každý jeden plát. Kladie sa na seba 4-5 vrstiev. Potom sa natrie náplň, ktorá môže byť slaná alebo sladká. Na náplň sa položí dalších 4-5 vrstiev cesta a znovu sa dá náplň a tento postup sa znovu opakuje. Slaná náplň býva najčastejšie špenát so syrom - Egypt, Syria... Sladká náplň -v múčniku baklava- kryšt.cukor, sekané, mandle, orechy, pomaranč.a citr. kôra,škorica, na povrchu sa nožom naznačia kosoštvorce, aby sa po upečení dal krájať. Hotový sa zalieva sirupom zvareným z pomaranč. šťavy a medu. Fylo cesto po upečení pripomína lístkovanie lístkového cesta. Baklava je typický zákusok pre Grécko,Egypt, Srbsko a iné štáty na pobreží stredozemného mora a balkánu. V supermarketoch ho dostaneš kúpiť už hotové.