Viac ako  3 000  receptov

Žerbo rezy

Žerbo rezy
nahoru
Žerbo rezy Žerbo rezy Žerbo rezy
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy

Suroviny:

Cesto: 200 g polohrubej, 200 g hladkej múky, 200 g maslam 1 vajce, 120 ml mlieka, 1 pl kryštálového cukru, 30 g čerstvého droždia, soľ; Plnka: 300 g marhuľového alebo višňového džemu, 300 g mletých orechov, 250 g práškového cukru°Poleva: 200 g horkej čokolády, 100 ml šľahačkovej smotany, 100 g práškového cukru (ak nemáme šľahačku, môžeme použiť za orech masla a toľko mlieka, aby sa uvarila hladká poleva

Postup

Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Do veľkej misy preosejeme obidve múky so štipkou soli, pridáme kocky zmäknutého masla, vajce a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na tri rovnaké časti. Cesto nenecháme kysnúť! Väčší plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou valčeka naň prenesieme prvú časť natenko rozvaľkaného cesta. Potrieme polovicou džemu, posypeme polovicou orechov rozmiešaných s cukrom a zakryjeme ďalším plátom cesta. Ten potrieme zvyšným džemom a posypem orechovo-cukrovou zmesou. Navrch dáme posledný plát cesta, popicháme ho vidličkou a zarovnáme okraje nožom. Pečieme 35-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Vo vodnom kúpeli rozmiešame čokoládu so smotanou a cukrom a polejeme vychladnutý koláč. Keď poleva stuhne, pokrájame koláč ostrým nožom na rezy.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Žerbo rezy"

autor: eva (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 04. 2013 19:23:16  nahlásiť  reagovať
 

Slovo "žerbo" je len foneticky vyslovené priezvisko pána Gerbeaud, popularitou tohoto zákusku sa stalo jeho pomenovaním.smajlik

autor: eva (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 04. 2013 19:19:23  nahlásiť  reagovať
 

Pán Gerbeaud nebol francúzsky cukrár, bol Švajčiar z cukrárskej rodiny, ktorý pracoval a získaval skúsenosti v Anglicku, Francúzsku a Nemecku. Neskôr na pozvanie pána H. Kuglera prišiel do Budapešti, stal sa spolumajiteľom firmy, potom majiteľom, tu sa aj oženi a jeho cukráreň je v Budapešti až dodnes pod jeho menom. Stal sa svetoznámym cukrárom, je autorom napr. višní v čokoláde, saloniek a iných známych cukrárskych pochúťok.smajlik

autor: magdalenka
vložené: 13. 04. 2013 09:27:06  nahlásiť  reagovať
 

Ahoj holky, pozrite, čo som našla...funguje stále od r. 1858 http://www.gerbeaud.hu/cukraszda
založil Kugler Henrik, od r.1884 Gerbeaud Emil - franc. cukrár nový majiteľ.(Kugler nemal potomkov.)

autor: zizala
vložené: 10. 04. 2013 14:11:24  nahlásiť  reagovať
 

amalia: Aha, ano, děkuju smajlik

autor: amalia
vložené: 10. 04. 2013 07:20:32  nahlásiť  reagovať
 

zizala:Pán Emile Gerbaud bol francúzsky cukrár, ktorý sa koncom 19. storočia usadil v Maďarsku. Jeho výrobky chutili obyvateľom tak, že sa stali súčasťou maďarskej kuchyne. Kvôli výslovnosti sa zmenila písomná forma jeho mena, na Slovensku dokonca na Žerbó.

autor: zizala
vložené: 10. 04. 2013 07:15:09  nahlásiť  reagovať
 

Svetlana: smajlik Taky jsem gůglovala, ale asi špatně, tohle jsem nenašla. Díky, vždycky se ráda dozvím něco nového smajliksmajlik

autor: Svetlana
vložené: 09. 04. 2013 21:37:16  nahlásiť  reagovať
 

žižalko, toto mi řekl strýček gúgl smajlik
Tip k receptu
Upečené rezy posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Rezy necháme odležať aspoň 24 hodín a až potom pokrájame na rezy. Tieto rezy pôvodne pripravovali v známej cukrárni na námesti Vorosmartyho, ktorej vlastíkom bola rodina Zserbóovcov. Originálne rezy sú plnené Hustým ríbezľovým lekvárom.

autor: zizala
vložené: 09. 04. 2013 19:07:15  nahlásiť  reagovať
 

Název tohoto moučníku jsem už mockrát zahlédla na netu. Zajímalo by mne, co znamená slovo žerbo. Řezy vypadají lákavě, ukládám na vyzkoušení smajlik

autor: vybusna
vložené: 08. 04. 2013 18:43:31  nahlásiť  reagovať
 

jaj...amalijka ...ako davno som ta nevidela


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

recept žerbo řezy gerbaud žerbo rezy recept pečieme .sk rezy recept gerbaud řezy zerbo rezy recept. gerbaud řezy.h erb rezy madarska cukraren gerbo recept na žervo rezy gerbaud rezy recept recept na rezy zebrove rezy žerbo řezy řezy žerbo recepty top moučníky gerbaurd řezy kolač so saloniek gerbaud recept gerbo řezy zerbo recept cely postup gerbeaud řezy /žerbó erbo rezy zerbo.sk gerbaud řezy garbaud řezy recept na žerbo rezy


Partneri webu

online recepty.sk Online kuchařka Videorecepty www.varenie.eu
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

PHP: www.j-soft.cz | Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz