![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
![]() |
Počet porcií (kusov): 2 |
500-600g hovädzieho mäsa
3PL + 0,5ČL octu
2 stredne veľké cibule
soľ
čierne korenie
indický kmín
2 stredne veľké paradajky
hrsť petržlenovej vňate
2 poháre + 2-3PL vody
5-7ČL sezamovej pasty (tahina/tahini)
1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky
2. pridáme 3PL octu
3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky
4. po vybratí z ladničky mäso opláchneme, aby sme sa zbavili trošku octu - nemusíme, nie je to podmienka
5. 2 stredne veľké cibule si nastrúhame na strúhadle
6. mäsko si dáme do kuchty - nie je podmienka, ale v tom prípade musíme rátať s dlhšou dobou prípravy
7. pridáme nastrúhanú cibuľu
8. pridáme čierne korenie a trošičku soli (len v prípade, ak sme mäsko oplachovali po vybratí z ladničky)
9. všetko dobre premiešame a mäso necháme na plameni, až kým jeho povrch zmení farbu
10. prilejeme 2 poháre vody, dobre premiešame, kuchtu uzavrieme a necháme na slabom plameni 30 minút (ak robíme bez kuchty, musíme pravidelne dolievať vodu a kontrolovať mäkkosť mäsa)
11. po 30 minútach je mäsko krásne uvarené, až sa rozpadáva
12. preložíme ho z kuchty(hrnca) do sklenej ohňovzdornej misy
13. misu s mäsom dáme neprikrytú do rúry a pečieme tak dlho, kým sa nám takmer všetka šťava neodparí (ak sa ponáhľame v príprave a chceme ušetriť energiu a čas, dáme do ohňovzdornej misy k mäsu len malé množstvo šťavy z kuchty/hrnca-ostatok je možné použiť na iné účely)
14. medzitým si umyjeme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate
15. umyjeme si a nadrobno nakrájame paradajky
16. pripravíme si tahinu (nakoľko sama o sebe nie je chuťovo zrovna vábna)
17. do misky si dáme 5-7ČL tahiny
18. pridáme 0,5 ČL octu
19. pridáme štipku soli, čierneho korenia a indického kmínu
20. pridáme 2-3PL vody
21. všetko dobre premiešame, kým nám nevznikne jednotná hmota
22. upečené mäsko vyberieme z rúry
23. do mištičiek/hlbokých tanierov si dáme mäso, k nemu pridáme nadrobno nakrájanú paradajku
24. ďalej pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
25. nakoniec pridáme tahinu, ktorú sme si pripravili podľa bodov 17-21 - množstvo podľa vlastnej chuti, všetko zmiešame a podávame
Takto pripravenú šavermu môžeme podávať s klasickými prílohami, alebo ňou naplniť arabský chlieb. Nám doma najviac chutí samotná s chlebom.
Tahinu je na Slovensku možné kúpiť v rôznych bioobchodoch. Prikladám link http://www.bio-obchod.sk/bioprodukt.php?products_i...
![]() |
Autor: JanaAli (Jana Ali Zibolenová) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
dakujem
Velmi, velmi chválím fotopostup!!
za malo
ok, diky
ercicka, ta tekutina je olej, kludne to zamiesaj a pouzi, ja to skladujem dokonca len tak v policke a nic sa tomu nestane, v ladnicke by to malo vydrzat podstatne viac, ale neviem ti bohuzial povedat presne kolko,lebo u nas to do datumu spotreby nevydrzi
jani a nevies ako dlho to vydrzi v chladnicke? ja som to potrebovala len do jedneho jedla, myslim, ze to bol hummus .... a neviem to celkom pouzivat, ona je nad tym taka tekutina, mam to najprv rozmiesat?
ercicka super, mozes spotrebovat
parada, ja mam tahini v chadnicke a nevedela som co s nou
Miska, ja Ti teda davam zabrat s tymi olivami ma to mrzi, mozno na Slovensku mozes potom skusit ukuchtit
Janka, ja som tu tahini pastu dnes mala v ruke v obchode a rozmyslala som,kde som to len pocula a na co sa to pouziva zase som nekupila. a pozerala som aj tie olivy,strasne su u nas drahe,pidipoharik za vyse 200 rupii, to je strasne vela
jedlá z hovedziny co uvarit z hovadziny recepty kuchta pasta tahini recepty recepty z kuchty hovadzie maso v kuchte doba pripravy hovadzina v kuchte čo uvariť z hovadzieho masa? varenie v kuchte ako dlho sa vari hovädzie mäso varíme v kuchte varenie hovadziny www .recepti z hovedziny.sk shawerma varennie havadzina ako dlho varit hovadzinu ako varit v kuchte hovedzie meso recept ako pripravit hovedzinu ako dlho varit hovadzie šaverma jak dlho varit hovadzi v kuchte šavarma recepty z hovedziny ako dlho sa vari hovädzina tahiny recepty dame do kuchty tahin príprava co uvarit z hovedziny kuchta recepty varime s hovedziny ako dlho sa vari hovedzie meso hovädzie v kuchte kuchta na varenie ako dlho sa vyri hovadzie maso varenie hovedzina ako sa vari hovadzina ako uvarit hovadzinu ako dlho variť hovädzie maso? šawerma ako dlho varit hovadzie maso ako dlho sa vari hovädzie tahiny