Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
1 kurča, 1 cibuľa, soľ, olej, 50 g lúpaných mandlí, 1 lyžička škorice, 1 lyžička oregana, 4 strúčiky cesnaku, 3 paradajky, 1 lyžica sezamových semienok, ½ lyžičky chilli, 60 g horkej čokolády
Kurča nakrájame na porcie. Cibuľu narežeme na drobno, orestujeme na oleji, pridáme osolené porcie kurčaťa, na kocky narezané paradajky, cesnak narezaný na plátky a všetko korenie. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, zmes rozmixujeme, vylejeme do panvice s rozohriatym olejom a varíme 10 minút. Pridáme na kúsky polámanú čokoládu a miešame, kým sa neroztopí. Ak by omáčka bola príliš hustá, zriedime ju trochou vývaru. Do omáčky vložíme porcie kurčaťa a prehrejeme. Podávame so zemiakmi.
Kto má rád neobvyklé kombinácie, ten skúsi. Keď som v Paríži videla čokládu topiť s červenou paprikou, tak som si kúpila na ochutnanie a zachutilo mi. Tak som teraz vyskúšala toto kurča. Kombinácia cesnaku, chilli a čokolády je zaujímavá.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Nedavno som o tom niekde citala a uz aj viem aka kuchyna to je; mexicka
Miška, je úplne jedno odkiaľ recept získaš,ale originál je z južnej Ameriky
dnes som zrovna starsej dohovarala,ze mi nechce odpovedat slovensky, lebo ja sa snazim co najviac hovorit slovensky. mala zatial rozumie slovensky, kedze travi najviac casu so mnou. starsia v skole hovori hindi a doma hovorime anglicky, takze ta slovencina jej asi uz "zavadzia"
michs, ako recou rozpravas s dievcatami?
To mi pripomina zazitok s mojou dcerou. U nas chodi reklama na kvalitnu horku cokoladu, ze tu cokoladu si nemozno kupit, tu si treba zasluzit. Raz som ju kupila dcerke, ked stale opakovala,ze chce ochutnat a pytam sa jej "a das mi kusok?" a ona na to: "no ale tu si treba zasluzit."...tak som zhltla slinu a bolo
Miška, ale to tiež nie je zlá možnosť
u nas by ta cokolada urcite padla skor nez by som ju stihla dat do hrnca
Neviem, odkiaľ pochádza recept. Ja ho mám od známej.
Bola som zvedava, lebo som pocula vela nazorov a vacsinou to nikomu nechutilo. Ja by som to aj ochutnala,ale asi by som si to skor dala v nejakej restauracii, kde to pripravuje uz skuseny kuchar. Inak tento recept pochadza tusim niekde z Juznej Ameriky, ak sa nemylim? Opravte ma, ak sa mylim.
michsamant, príjemne Kto má rád čokoládu, tak kombinácia čokolády a chilli je veľmi lahodná. Samozrejme, musí sa použiť horká kvalitná čokoláda, žiadna Milka. Hydinové mäso k tomu ide.
Kto čokoládu nemá rád alebo trvá na pre nás klasických kombináciách, tak tomu to vyhovovať nebude. Deťom v škole chutilo, aj keď na to najprv pozerali nedôverčivo, ale nakoniec zvíťazila tá čokoláda. Manželovi chutilo tiež, má čokoládové a škoricové chute rád. Ťažko nájsť k tomu jeden názov chuti.
tejaja, uprimne mi povedz ako ti toto chutilo,lebo ja uz som o tejto kombinacii pocula...