![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
![]() |
Čas prípravy: 80 minút s pečením |
![]() |
Počet porcií (kusov): 8 |
1 kg zemiakov
500 g mletého mäsa
2 PL strúhanky
1 vajce
1 mrkva
100 g anglickej slaniny
1 fľaštička olív
150 g šampiňónov
250 ml kyslej smotany
250 ml bieleho jogurtu
100 g syra na strúhanie
čierne korenie
soľ
majorán
bazalka
Očistíme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky, takisto mrkvu, šampiňóny narežeme na plátky.
Mleté mäso, strúhanku, vajíčko a koreniny zmiešame a vytvoríme z nich malé guľky.
Do vymastenej sklenenej misy dáme na spodok polovicu zemiakov, šampiňóny, mrkvu, olivy.
Na to poskladáme mäsové guľky, ktoré obložíme zvyšnými zemiakmi, ktoré zakryjeme anglickou slaninou.
Zakryté pečieme v rúre cca 45-50 minút, pri teplote 200 stupňov.
Po 50 minútach zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali jogurt a strúhaný syr, a necháme zapiecť ešte 10 minút doružova.
![]() |
Autor: milanfazekas |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.