Viac ako  4 000  receptov

Pečené koleno jednoduché

Pečené koleno jednoduché
nahoru
Pečené koleno jednoduché Pečené koleno jednoduché
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso

Suroviny:

Surové neúdené koleno
1 mrkva
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
lyžicka guličiek nového korenia
1 PL soľ

Na zemiaky
1,2 kg zemiaky
2 jablká
6 veľkých cesnakových strúčikov
1 malá červená cibuľa
2 mrkvy
1 byľ stopkatého zeleru (alebo zelená časť póru)
2 PL horčica
1 PL kari korenie
1 PL drvená rasca (nie mletá)
4 bobkové listy
1 PL soľ
4 PL olej

Postup

Deň dopredu uvaríme koleno. Do hrnca dáme očistenú mrkvu, cibuľu, cesnak, nové korenie a soľ. Vložíme umyté koleno a zalejeme vodou, tak aby bolo úplne ponorené.

koleno varenie
Varíme dve hodiny. Koleno vyberieme a odložíme do chladu. Vývar použijeme buď ako polievku, alebo si ho odložíme na podlievanie rôznych pokrmov.
Na druhý deň očistíme zemiaky, jablká od šupiek a jadrincov, mrkvu, cibuľu, rapíkatý zeler.
Miesto toho zeleru môžete dať zelenú časť póru a v tomto prípade dajte len polovicu cibule. Ide o to, aby tam bolo niečo zelené.

koleno zemiaky
Zemiaky, jablká a zeleninu nakrájame na primerané kúsky.
Na dno hlbokého pekáča som dala ztuhnutý tuk z vývaru po kolene.
Vložíme tam všetky nakrájané veci, pridáme horčicu, soľ, rascu, kari korenie, bobkový list a pretlačíme všetky cesnakové strúčiky. Pofŕkame olejom a všetko rukami dôkladne premiešamie.
Zemiaky rozložíme a do stredu urobíme priehlbinku.
Kožu na kolene narežeme na viacerých miestach. Koleno zvrchu posolíme, pridáme mletú rascu a všetko rukami dobre votrieme do kože aj zárezov.
Koleno umiestnime do zemiakovej jamky a pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
Prikryla som aj alobalom, ale dávajte pozor, aby sa nedotýkal kolena, lebo sa Vám prilepí a nešla som to z kože potom odstrániť.
Po 45 minútach som dala dolu alobal, zvýšila teplotu a nechala povrch kože zapiecť aj zvrchu a potom som otočila a aj zo spodku.
Zemiaky sú báječne ochutené a ako príloha sú dokonalé.

Poznámka

Tento a moje dalsie rcp s fotopostupom najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6498

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pečené koleno jednoduché"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

pečené koleno


Copyright © 2008 - 2019 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz