Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
Surové neúdené koleno
1 mrkva
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
lyžicka guličiek nového korenia
1 PL soľ
Na zemiaky
1,2 kg zemiaky
2 jablká
6 veľkých cesnakových strúčikov
1 malá červená cibuľa
2 mrkvy
1 byľ stopkatého zeleru (alebo zelená časť póru)
2 PL horčica
1 PL kari korenie
1 PL drvená rasca (nie mletá)
4 bobkové listy
1 PL soľ
4 PL olej
Deň dopredu uvaríme koleno. Do hrnca dáme očistenú mrkvu, cibuľu, cesnak, nové korenie a soľ. Vložíme umyté koleno a zalejeme vodou, tak aby bolo úplne ponorené.
koleno varenie
Varíme dve hodiny. Koleno vyberieme a odložíme do chladu. Vývar použijeme buď ako polievku, alebo si ho odložíme na podlievanie rôznych pokrmov.
Na druhý deň očistíme zemiaky, jablká od šupiek a jadrincov, mrkvu, cibuľu, rapíkatý zeler.
Miesto toho zeleru môžete dať zelenú časť póru a v tomto prípade dajte len polovicu cibule. Ide o to, aby tam bolo niečo zelené.
koleno zemiaky
Zemiaky, jablká a zeleninu nakrájame na primerané kúsky.
Na dno hlbokého pekáča som dala ztuhnutý tuk z vývaru po kolene.
Vložíme tam všetky nakrájané veci, pridáme horčicu, soľ, rascu, kari korenie, bobkový list a pretlačíme všetky cesnakové strúčiky. Pofŕkame olejom a všetko rukami dôkladne premiešamie.
Zemiaky rozložíme a do stredu urobíme priehlbinku.
Kožu na kolene narežeme na viacerých miestach. Koleno zvrchu posolíme, pridáme mletú rascu a všetko rukami dobre votrieme do kože aj zárezov.
Koleno umiestnime do zemiakovej jamky a pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
Prikryla som aj alobalom, ale dávajte pozor, aby sa nedotýkal kolena, lebo sa Vám prilepí a nešla som to z kože potom odstrániť.
Po 45 minútach som dala dolu alobal, zvýšila teplotu a nechala povrch kože zapiecť aj zvrchu a potom som otočila a aj zo spodku.
Zemiaky sú báječne ochutené a ako príloha sú dokonalé.
Tento a moje dalsie rcp s fotopostupom najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6498
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.