Viac ako  4 000  receptov

Maslový koláč s hrozienkami a mandľami na raňajky.

Maslový koláč s hrozienkami a mandľami na raňajky.
nahoru
Maslový koláč s hrozienkami a mandľami na raňajky. Maslový koláč s hrozienkami a mandľami na raňajky.
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): veľký hlboký plech

Suroviny:

Na cesto :
500 g hladká múka
200g kyslá smotana
1 vajce
2 veľké čajové lyžičky sušené droždie
200 g sušené hrozienka
1 PL cukor
olej na vymastenie plechu
Na posyp :
200 g ošúpané a naplátkované mandle
130 g studené maslo
200 g práškový cukor
3 kvapky rumovej, alebo mandľovej príchute
cca 4 menšie PL voda

Postup

Kyslú smotanu vyložíme, necháme zahriať, aby bola minimálne izbovej teploty.
V smotane dobre rozmiešame vajce. V 50 ml teplej vody, rozmiešamie cukor a droždie. Necháme ho postáť, kým sa dôkladne nespení.
Na dno nádoby z domácej pekárni vylejeme smotanu, spenený kvások, prisypeme múku, hrozienka a zapneme program cesto. Ten nám cesto vymieša a vykysne.
Cesto je o čosi redšie, ako som zvyknutá a musela som si ho trochu podsypať pri vaľkaní.
Plech vytrieme tukom , preložíme do neho vyvaľkané cesto.
Na povrch cesta vysypeme mandle…mandle pokryjú povrch úplne nahusto.
Po mandliach rozhádžeme vločky masla
Takto pripravený koláč necháme ešte 20 minút odpočívať.
Medzitým predhrejeme rúru na cca 180 stupňov, komu pečie viac…tak na 160 stupňov.
Odpočinutý koláč vložíme do rúry a necháme ho tam 10 minút.
Medzitým, do práškového cukru kvapneme pár kvapiek príchute….mala by ísť mandľová, ale ja som našla len rumovú.
No naspäť ku koláču, takže do cukru kvapneme pár kvapiek príchute…a 3 ´PL vody. Ja som ešte pár kvapiek vody pridala. Vymiešame do hladka.
Po 10 minútach je maslo na koláči roztopené. Lyžicou preneste cukrovú polevu po celom povrchu mandlí a vráťte piecť.
Ja som piekla ešte 20 minút a bolo všetko krásne hotové.

Koláč nechajme trošku vychladnúť, aby sa poleva ustálila….krájame pílkovým nožom..cesto je makkučké a ľahulinké, plné hrozienok a maslovej vône.

Koláč sa podáva teplý. Uplne v pohode ho ohrejte v mikrovlnke.

Poznámka

Tento , s fotopostupom, a moje ďaľšie rcp nájdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6209

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Maslový koláč s hrozienkami a mandľami na raňajky."

autor: Hella
vložené: 14. 09. 2016 22:19:11  nahlásiť  reagovať
 

smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

koláč s hrozienkami kysnuty


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz