Viac ako  4 000  receptov

Vyprážané zemiakové gule plnené mletým mäsom

Vyprážané zemiakové gule plnené mletým mäsom
nahoru
Vyprážané zemiakové gule plnené mletým mäsom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté mäso

Suroviny:

600 g zemiaky
250 g mleté bravčové
150 ml pasírované paradajky
soľ, čerstvo mleté korenie, pálivá mletá paprika
1 cibuľa + 2 PL olej
1 veľké vajce + strúhanka na obalenie
olej na vyprážanie

Postup

Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode, zlejeme a popučíme na hladkú kašu.
Môžeme pridať 2 lyžičky oleja aby sa nám kaša zhladila, rukami vypracujeme plastelínovú konzistenciu.

Na dvoch lyžiciach oleja v panvici orestujeme cibuľu a pridáme mleté mäso. Restujeme ho, kým sa nerozpadá. Posolíme, okoreníme, pridáme cayenské korenie. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a dusíme nejakých 20 minút. Necháme vychladnúť. Zmes by mala byt suchšia.
Zo zemiakov vytvoríme gule…o trošku menšie ako tenisové loptičky. Vytvoríme z nich v dlani misku a tú naplníme mletým mäsom. Guľu uzatvoríme a uťapkáme do peknej guli.
Naplnenú guľu pogúľame v strúhanke, rozšľahanom (osolenom) vajíčku a znovu v strúhanke.
Vložíme do rozohriateho oleja, tak aby boli ponorené a vyprážame zo všetkých strán do zlata….nejaké 4 minúty. Vyberieme, necháme odkvapkať na pijavom obrúsku.
Podávame, s naozaj pikantnými, omáčkami….
Konzumuje sa to absolútne super v rukách nič nepadá, nič sa netrúsi a dôkladne zasýti. Viem si to celkom dobre predstaviť aj ako súčasť popolnočného svadobného bufetu.

Poznámka

Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=6103

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Vyprážané zemiakové gule plnené mletým mäsom"

autor: Jana Pa
vložené: 24. 07. 2016 08:38:01  nahlásiť  reagovať
 

Mladá paní, to vypadá velice "jedlé", tak si to vyzkouším, tisknu a pak dám reference smajlik

vložené: 13. 07. 2016 17:11:30  nahlásiť  reagovať
 

Mili,Tvá smažená verze plněných bramborových knedlíků se mi velice líbísmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

recept na patizonove gulky


Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz