Viac ako  4 000  receptov

Gougeres / francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta

Gougeres / francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta
nahoru
Gougeres / francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): na 12 väčších ks

Suroviny:

250ml vody
3 lyžice masla
soľ
250ml hladkej múky (použila som Maida)
4 vajcia
strúhaný syr (ja som použila "indický" Cheddar)
mleté čierne korenie
sušené oregano

Postup

Do hrnca dáme vodu, maslo a soľ. Zohrievame, až kým sa maslo nerozpustí. Netreba vodu priviesť k varu, s ďalším bodom pokračujeme hneď, ako sa maslo rozpustí.

Keď je maslo rozpustené, pridáme naraz múku a varechou hneď miešame na stredne silnom ohni. Miešame, až kým sa cesto nespojí a na dne hrnca sa neurobí akoby povlak. Potom hrniec odložíme z ohňa a cesto necháme 2-3 minúty vychladnúť.

Do cesta po jednom zapracujeme vajcia. Pridáme prvé vajce a vareškou dobre zamiešame. Bude to klzké a trocha nešikovné. Potom pridáme druhé vajce a zamiešame, tretie vajce a zasa zamiešame, nakoniec štvrté vajce a to už máme hladšie cesto, ktoré sa dobre mieša.

Do cesta pridáme korenie (môžete použiť akékoľvek príchute, ktoré vám vyhovujú), pridáme asi 200ml strúhaného syra a zamiešame.

Rúru vyhrejeme na 180-200st.

Pekáč vystelieme papierom na pečenie. Môžeme ďalej použiť cukrárenské vrecko, ale ak sa vám nechce špiniť, postačia aj dve polievkové lyžice, ktorými urobíme kôpky.

Pečieme na 180-200st. (záleží od vašej rúry), 30 minút.

Poznámka

http://akochutimasala.blogspot.in/2013/02/gougeres...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Gougeres / francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta"

autor: michsamant
vložené: 21. 02. 2016 04:43:10  nahlásiť  reagovať
 

eva hubova: Ano Evka, vnutri su prazdne bubliny. Ako odpalovane cesto, len na slano.

autor: eva hubova
vložené: 20. 02. 2016 19:24:15  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavé s tím sýrem...Miško a po upečení jsou uvnitř trošku duté, tak jako na větrníky nebo plné?

vložené: 28. 01. 2016 12:11:49  nahlásiť  reagovať
 

To musí být tak dobrésmajlik Mám výborné zkušenosti s přidáváním kvalitního sýra a čedar k nim rozhodně patří. Ukládám si do oblíbených a určitě někdy vyzkouším smajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 01. 2016 07:18:32  nahlásiť  reagovať
 

Mili nie, nicim som ich neplnila. Ten syr bol dost vyrazny v nich, takze sme ich zozobkali len tak.

autor: vybusna
vložené: 28. 01. 2016 07:13:19  nahlásiť  reagovať
 

michs....potom si to plnila nejakou pomazankou????? Boze clovek je aky hlupy, mna by teda do odpalovaneho ani nenapadlo dat syr....


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

himalájska sol podvod


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz