Viac ako  4 000  receptov

Pikantná krkovička vo fazuľovej omáčke

Pikantná krkovička vo fazuľovej omáčke
nahoru
Pikantná krkovička vo fazuľovej omáčke
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso

Suroviny:

Dva hrubsie platy krkovicky
hrubozrnna sol, cerstvo mlete korenie
chilli vlocky, suseny cesnak
muka
2 velke PL olej
Na omacku:
100 g sucha velka biela maslova fazula (na jej uvarenie + bobkovy list, 4 bobule nove korenie, mala cibula)
1 velka cervena paprika
stopkaty zeler
2 cesnakove struciky
mala paradajka
mala cervena cibula
koriandrova vnat (alebo ligurcek)
1 PL paradajkovy pretlak

Postup

Den predtym namocime fazulu. Vodu pocas namacania aspon 3x vymenime. Na druhy den ju dame varit do cerstvej vody a ked zacne vriet, po 15 minutach znovu vodu vylejeme a nahradime novou. Do novej vody pridame bobkovy list, nove korenie a malu ocistenu cibulu. Varime az kym nie je fazula makka. Tesne pred dovarenim pridame lyzicku soli.
Hrubsie platy krkovicky nenaklepavame!!! Hojne ich posypeme hrubozrnnou solou, chilli vlockami, cerstvo namletym korenim a vlockami suseneho cesnaku. Koreniny zatlacime rukou do masa a maso posypeme hladkou mukou…aj muku zatlacime do masa.
Na panvici rozohrejeme olej a maso zo vsetkych stran dobre opecieme.
Podlejeme ho vriacou vodu, prikryjeme pokrievkou, stisime zdroj tepla a dusime hodinu, resp. dovtedy, kym nie je uplne makka. Stale ju kontrolujte pocas dusenia a podlievajte vodou.
Hotovu krkovicku odlozime na makke miesto.
Do omacky po duseni masa, vlozime pokrajanu paradajku, zeler, papriku a platky cesnaku, zeleninu dusime, kym nie je makka, ale pritom stale chrumkava.

Do hotovej omacky dame lyzicu paradajkoveho pretlaku, premiesame, dolejeme fazulovou vodou , na hustotu, aku chceme. Nechame prevriet na jednu bublinu . Ja som dochutila este cukrom a kvapkami balzamikoveho octu.
Do hotovej omacky vlozime uvarenu fazulu, nasakanu koriandrovu vnat a na drobnucko nasekanu cervenu cibulu.
Premiesame a podavame spolu s masom.

Poznámka

Tento a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5660

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pikantná krkovička vo fazuľovej omáčke"

vložené: 26. 01. 2016 11:15:16  nahlásiť  reagovať
 

Mňamsmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 25. 01. 2016 23:04:55  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 21. 01. 2016 18:52:16  nahlásiť  reagovať
 

smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz