Viac ako  4 000  receptov

Poľský bigos

Poľský bigos
nahoru
Poľský bigos
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Čas prípravy Čas prípravy: 2 dni, ale mozete kludne robit vsetko v jeden den
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 5 porcii

Suroviny:

700 g kysla sudova kapusta
700 g cerstva hlavkova kapusta
1 mrkva
30 g susene huby (mozno by som dala aj viac, ale som uz nemala)
300 g hovadzie predne
500 g bravcove pliecko
2 pary domace udene klobasy
200 g udena prerastana slanina
1 velka cibula
8 susenych sliviek
200 ml cervene suche vino
3 bobkove listy
1 PL guliciek noveho korenia
bravcova mast...fajna tucna, plna cholesterolu....aspon dve lyzice

Postup

V prvy den som scedila kyslu kapustu, poprekrajovala ju a dala do toho najvacsieho hrnca, ktory som doma mala. Pridala som k nej nastruhanu cerstvu hlavkovu kapustu a na kocky nakrajanu mrkvu. O tej mrkve som mala svoje pochybnosti, dokonca som si aj dala vyguglit obrazky marchewky, ci je to ozaj mrkva, ale je to ozaj mrkva..takze som tam dala aj tu mrkvu.
Huby som nenamacala , lebo mi to prislo zbytocne, aj tak sa isli varit dve hodiny. Pridala som bobkovy list, nove korenie.

Zaliala som vodou a varila som dve hodiny.

Kym sa varila kapusta, tak som pokrajala hovadzie a bravcove maso na kocky.
Do kastrola som dala rozohriat lyzicu masti a obidva druhy masa som na nej, naraz opiekla zo vsetkych stran.
Posolime zlahka, hojne poprasime mletou sladkou paprikou a podlejeme vriacou vodou. Pocas toho ako sa nam vari kapusta, tak sa nam dusi aj maso.
Po tych dvoch hodinach, vsetko vypneme a budeme pokracovat az na druhy den.
Tolko k prvemu dnu, do ktoreho som vtesnala aj den druhy.
Na druhy den, som do kapustoveho zakladu presunula vsetko udusene maso a naviac, som tam vliala cervene vino, pridala slivky a polamanu klobasu, pisalo sice, ze klobasa ma byt na kolieska, ale som sa rozhodla, ze nasa bude na 4 cm kusky.
Varila som dalsie dve hodiny.
Na lyzici masti som dokladne rozprazila, na kocky nakrajanu, udenu slaninu a na slanine som restovala nasekanu cibulu. Vsetko som vliala do bigosu, priliala som este trochu horucej vody a nechala prevriet na jednu bublinu.
Vypla som a odlozila znovu na balkon odlezat do zajtra, ked sa bude konzumovat.

Poznámka

Tento s fotopostupom a moje dalsie recepty, najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3934

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Poľský bigos"

autor: Patricie
vložené: 31. 12. 2014 14:56:48  nahlásiť  reagovať
 

smajlikJe to báječné jídlo. Pracné, ale moc fajn.smajliksmajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vložené: 30. 12. 2014 19:54:49  nahlásiť  reagovať
 

Nikdy jsem ho nejedla, ale tusim, ze to bude uzasna basta, hmmm

autor: zizala
vložené: 30. 12. 2014 18:58:38  nahlásiť  reagovať
 

Znám a dělám, dobrota smajliksmajlik Já nedávám mrkev, zato dávám rajčatový protlak. Ale to je jedno, receptů je fůra, každá rodina má ten "svůj" recept smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

bigos.pl poľský bigos bigos poľský recept


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz