Viac ako  4 000  receptov

Sójové plátky v hnedej omáčke podľa Akyny

Sójové plátky v hnedej omáčke podľa Akyny
nahoru
Sójové plátky v hnedej omáčke podľa Akyny
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 az 4 porcie

Suroviny:

200 g sojove platky
1 cesnakova hlavka
polohruba muka na obalenie
koreniaca zmes tak, aby tvorila 1/3 muky
olej na vyprazanie
paprika, redkovky na podusenie (alebo ina zelenina, ktoru preferujete)
1/2 cervena cibula
orech masla
1 bujon na varenie platkov (alebo 1 PL prirodna sojova omacka kikkoman + sol + trosku korenovej zeleniny + mala cibula)

Postup

Akyna bezne kupuje sojove platky, ktore po uvareni prereze stredom, aby neboli platky vysoke. Ale prave pri priprave tohoto receptu, kupila platky, ktore boli urcene na zavitky a tak boli skor dlhe, ako vysoke. Tie len skracovala na polovicu a neznizovala ich. Platky na hranolceky, nie su na pripravu tohto receptu vhodne.
Pokial si myslite, ze Vas dobra bujonova kocka zabije, tak si urobte vlastny vyvar z trochy korenovej zeleniny, sojovej omacky, cibule a soli. Dbajte na znacku sojovej omacky, nemusi byt samozrejme kikkoman, ale ta, je z tych dobrych prirodnych sojovych omacok u nas , dostupna.

Pokial si myslite, ze Vas nezabije, uvarte vyvar z bujonu.

Sojove platky dame varit do vyvaru a varime do zmaknutia. Nebola som pri tom ked sa varili, takze neviem cca ako dlho, ale ochutnajte a uvidite. Viac ako 15 minut……si myslim…to hadam nebude.
Ked sa uvaria, tak ich nezmykame, len ich scedime a nechame trosicku vychladnut. Ak mate platky vysoke, tak ich prerezte.
Cesnakove strucky obielime, prelisujeme a roztrieme po platkoch. Cesnakom nesetrite.
Platky obalime v polohrubej muke, do ktorej zamiesame koreniacu zmes.
Tuto si mozete urobit sami, podla toho co mate radi, ale mala by tam byt urcite cervena paprika, trochu soli, korenie, mleta rasca a vsetko co mate radi. Alebo tam nasypte nieco ako Akyna …koreniaca zmes na grilovane kurcata….tak.
Na rozohriatom oleji, platky vyprazame do tmavozlata z obidvoch stran.
Akyna nema panvice, ktore su neprilnave a tak dava klasicke mnozstvo oleja a aj tak sa nam zda, ze tie platky nie su vobec premastene a ani ich neodklada na pijavy papier. Vy sa zariadte podla seba.
Kym vyprazame platky, tak nakrajame papriku a redkovky na pruzky. Na panvici rozohrejeme maslo s troskou oleja a zeleninu podusime do makka.
Este ju osolime a odstavime.
Do vypeku po vyprazani vsypeme muku, co nam ostala po obalovani platkov, poprazime a zalejeme horucou vodou, tak, aby sme mali omacku.
Vsetko rozslahame a nechame prevriet. Nakoniec do omacky zamiesame udusenu zeleninu.
Hotove platky podavame s omackou a prilohou.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3515

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Sójové plátky v hnedej omáčke podľa Akyny"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

silny vyvar z korenovej zeleniny


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz