Viac ako  4 000  receptov

Wok - Opekaná hovädzina na čínsky spôsob, alebo hovädzia čína

Wok - Opekaná hovädzina na čínsky spôsob, alebo hovädzia čína
nahoru
Wok - Opekaná hovädzina na čínsky spôsob, alebo hovädzia čína
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 20 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 porcie

Suroviny:

350 g hovadzich platkov
2 PL repkovy, alebo slnecnicovy olej
1 cervena cibula
170 g cukina
1 normalna mrkva
1 cervena paprika
200 g cinska kapusta
1 pohar (ten cca 300 ml) bambusove vyhonky
1 pohar (ten cca 300ml ) fazulove klicky
150 g nesolene kesu oriesky (alebo olupane nesolene mandle)

Na omacku :

6 PL sladke sherry (ja som mala len suche, takze som do omackypridala 1 PL trstinoveho cukru)
6 PL sojova omacka kikkoman
2 CL mlety dumbier
5 strucikov cesnaku
1 PL kuchynsky skrob (maizena, solamyl a pod)
250 ml pasirovane paradajky

Postup

Vsetku zeleninu ocistime a pokrajame. Cibulu na kolieska, mrkvu a papriku na tenke pasiky, cuketu na tenke kolieska. No a kapustu na na rezance.
Tenke platky masa pokrajame na kratsie pasiky.
Vo velkom woku, alebo hlbokej panvici s hrubym dnom, rozohrejeme olej az sa bude z neho dymit.
Pridame do neho maso a opekame zo vsetkych stran 4 minuty.
Pridame cibulu, vsetko zlahka posolime a dalej opekame 3 minuty.
Do woku pridame papriku, mrkvu a cukinu. Opekame dalsich 5 minut.
Otvorime pohare s vyhonkami a klickami a vsetko nechame poriadne odkvapkat z nalevu.
Do woku pridame kapustu, klicky, vyhonky prikryjeme pokrievkou a dusime 5 minut.
V pohari zmiesame vsetky suroviny na vyrobu omacky, poriadne premiesame a vlejeme do woku.
Omacku nechame varit na slabom ohni 3 minuty, alebo kym nezacne hustnut.
Vsetko vypneme, dochutime solou a ja som priliala asi dve lyzice tekutej cinskej cili omacky….Mala som to take nevyrazne, tak som tam dala este lyzicu sladkej sojovej omacky.
Na suchej panvici opecieme kesu orechy, alebo mandle a posypeme nimi porcie na taniery.
Podavala som ryzu v ktorej som varila 5 guliciek noveho korenia a 1 hviezdicku badyanu. Do hotovej ryze som zamiesala nasekanu koriandrovu vnat.

Poznámka

Tento ( s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3316#comment-61...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Wok - Opekaná hovädzina na čínsky spôsob, alebo hovädzia čína"

autor: Patricie
vložené: 22. 07. 2014 20:29:05  nahlásiť  reagovať
 

smajlik Krásná fotka a recept se mi moc líbí.smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

ako pripravit bocik na azijsky sposob kuracie prsia na cinsky sposob s kesu orieskami hovaedzie na azijsky sposob hovedzie na azijsky sposob čína na taniery cina hovadzie recept hovadzie pocinsky hovädzie mäso na čínsky spôsob hovädzie na čínsky spôsob hovädzie po cina recept hovadzie na azijsky sposob hovedzie po cinsky


Copyright © 2008 - 2021 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz