Viac ako  4 000  receptov

Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom

Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom
č.1
nahoru
Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre

Suroviny:

Piškóta:
4 vajíčka
200 g kryštálového cukru
100 g ošúpaných mandlí
50 g ošúpaných opražených lieskovcov
200 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva (PDP)
10 PL horúcej vody
1 ČL mandľovej esencie

Čokoládovo-kávový krém:
čokoládový pudingový prášok
100 g čokolády na varenie
1 PL instantnej kávy
400 ml mlieka
3 PL cukru
100 g masla

Biely krém:
1 šľahačka v prášku (asi by bola lepšia čerstvá, ale nemala som)
1 kelímok mascarpone (250 g)
1 stužovač šľahačky
200 ml mlieka (pri čerstvej šľahačke netreba)
1 rovná PL práškového cukru

Ďalej:
kyslastý džem alebo ovocie
guľaté piškóty
1 šálka uvarenej silnej kávy
trocha rumu

Postup

Klasicky pripravíme piškótový korpus - zvlášť vyšľaháme bielky s 1/2 cukru, zvlášť šľaháme žĺtky s druhou 1/2 cukru, postupne pridávame vodu. Do vyšľahanej žĺtkovej zmesi ručne vmiešame pomleté mandle a oriešky, a postupne pridávame múku s práškom do pečiva na striedačku s bielkovým snehom. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 180°C cca 15 minút.

Čoko-kávový krém pripravíme z uvareného pudingu spolu s instantnou kávou, roztopenou čokoládou, puding po vychladnutí všľaháme do masla.

Biely krém - vyšľaháme šľahačku so stužovačom a cukrom a zašľaháme do nej mascarpone.

Korpus potrieme kyslastým džemom, môžeme dať i malé kúsky ovocia.

Natrieme čoko-kávový krém a naň kladieme guľaté piškóty namočené v káve s rumom.

Na piškóty natrieme biely krém a urovnáme povrch.

Ozdobíme podľa vlastného vkusu, ale celkom postačí len zúbkovačom urobiť vlnky. Ale možno poprášiť kakaom, či Grankom apod.

Poznámka

Podrobnejšie na:
http://nasavareska.blogspot.sk/2014/04/mandlovo-or...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Mandľovo-orieškový koláč s čokoládovo-kávovým krémom"

autor: Karolína (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 04. 2014 11:55:55  nahlásiť  reagovať
 

Poznám a doporučujem. U nás doma ho považujeme za zákusok na lepšie príležitosti smajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz