Viac ako  4 000  receptov

Bakoňské bravčové plátky

Bakoňské bravčové plátky
nahoru
Bakoňské bravčové plátky Bakoňské bravčové plátky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 45 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie

Suroviny:

300g bravcovych platkov bez kosti z kare
100g prerastana slanina
2 cervene cibule
6 strucikov cesnaku
3 papriky
1 stiplava papricka
velka hrst ceresnovych paradajok
1necela vanicka zampionov, alebo inych hub
200 ml kysla smotana
3 lyzice olej
1 pl hladka muka
sol, cerstve mlete korenie, mleta paprika

Postup

Ja maso nevyklepavam, radsej ho nakrajam na tenke steaky. Obalim ich zlahka v hladkej muke.

V kastrole rozohrejem dve lyzice oleja a rezne dokladne opeciem z obidvoch stran do zlata.
Rezne odlozime na teple miesto a do vypeku pridame dalsiu lyzicu oleja. Rozprazime na nom nakrajanu slaninu. Orestujeme ocistenu a nasekanu cibulu a cesnak.
Na tento zaklad polozime pokrajanu papriku na pruzky, stiplavu papricku (tejto dajte kolko chcete) a cele ceresnove paradajky. Tento zaklad zlahka posolime, okorenime a opaprikujeme.
Opecene platky masa tiez posolime, okorenime a opaprikujeme a polozime na zeleninovy zaklad.
Dame zovriet vodu a vriacou podlejeme maso, prikryjeme a dusime.
Ja som mala po 30 minutach dusenia platky makke. Zampiony som umyla, ocistila a nakrajala na hrube platky. Vlozila k masu , znovu trosku podliala a dodusila slabych 15 minut. Po tejto dobe boli platky este makksie :D
Do kyslej smotany som dala dve lyzice stavy masa a zbytok muky po obalovani. Vsetko som preslahala a vliala k masu. Nechala som prevriet na jednu bublinu.
Mucna priloha je skvela volba.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1047

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Bakoňské bravčové plátky"

autor: vybusna
vložené: 19. 08. 2013 11:41:56  nahlásiť  reagovať
 

Klárka:smajlik, aky koment? urcite by som Vam nan odpovedala

autor: Klárka (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 08. 2013 11:41:17  nahlásiť  reagovať
 

Písala som komentár a otázku - bez odpovede je vymazaná, prečo? Považovala som tieto stránky za seriózne, som veľmi zaskočená a nemilo prekvapená.

autor: zizala
vložené: 19. 08. 2013 09:32:53  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik To vypadá moc dobře.

autor: vybusna
vložené: 17. 08. 2013 13:55:46  nahlásiť  reagovať
 

Klárka:dakujem pekne klarka....som rada ze chutilo.
Ja som toho oleja minula preto tolko, pretoze som nemala klasicku prerastanu slaninu, ale len taku akokeby prerastanu sunku a ta mi nepustila ani milimeter.

autor: Klárka (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 08. 2013 13:53:01  nahlásiť  reagovať
 

Ďakujem za odpoveď. Recept som vyskúšala a je to chutné, len slaniny som dala menej a oleja som minula lyžicu, lebo mäso nepotrebovalo. V budúcnosti by som však mäso pokrájala na rezančeky, lebo šťavy je hodne a je dobrá, ale ostala nám a mäso už nemáme. Množstvá som dodržala a boli z toho dve porcie pre chlapov, jedna porcia pre dôchodcu a jedna porcia pre mňa. Ešte asi dedovi dáme halušky so šťavou na olovrant, prípadne večeru - čiže podľa mňa ste aj porcie odhadla celkom správne.

autor: vybusna
vložené: 17. 08. 2013 11:37:31  nahlásiť  reagovať
 

Klárka: ....tie paradajky nesupajte a ani ich neprekrajujte. Kompletny fotopostup najdete u mna na blogu...odkaz je v poznamke pod tymto receptom. Ja som robila dve kotlety a tie vazili 150 gramov...moj manzel ich zjedol cakumprask. lenze on je chlap, takze predpokladam, ze 300 gramov budu take 4 mensie kotletky. ak tam bude 1 chlap a 2 zeny...3 porcie.
No a Bakonske.. na mojom blogu to rozpisujem tiez......ale ak sa Vam tam nechce chodit...tak je to madarske jedlo z okolia Balatona
Bakonyi szelet.

autor: Klárka (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 08. 2013 09:57:20  nahlásiť  reagovať
 

Prosím Vás, paradajky ste ošúpala, či netreba? Čerešňové paradajky do varenia som ešte nepoužívala, tak neviem... Prosím a z tohto množstva vznikli tri porcie také väčšie, či také normálne k obedu? Názov "Bakoňské" je Váš nápad, nestretli sme sa ešte s tým...

autor: Ivana Ch
vložené: 17. 08. 2013 04:31:26  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlikto musím co nejdřív uvařit, možná hned zítra.

autor: eva hubova
vložené: 16. 08. 2013 20:12:58  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 16. 08. 2013 18:19:47  nahlásiť  reagovať
 

Ukládám a dávám bodsmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz