Viac ako  4 000  receptov

Bakoňské bravčové plátky

Bakoňské bravčové plátky
nahoru
Bakoňské bravčové plátky Bakoňské bravčové plátky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 45 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie

Suroviny:

300g bravcovych platkov bez kosti z kare
100g prerastana slanina
2 cervene cibule
6 strucikov cesnaku
3 papriky
1 stiplava papricka
velka hrst ceresnovych paradajok
1necela vanicka zampionov, alebo inych hub
200 ml kysla smotana
3 lyzice olej
1 pl hladka muka
sol, cerstve mlete korenie, mleta paprika

Postup

Ja maso nevyklepavam, radsej ho nakrajam na tenke steaky. Obalim ich zlahka v hladkej muke.

V kastrole rozohrejem dve lyzice oleja a rezne dokladne opeciem z obidvoch stran do zlata.
Rezne odlozime na teple miesto a do vypeku pridame dalsiu lyzicu oleja. Rozprazime na nom nakrajanu slaninu. Orestujeme ocistenu a nasekanu cibulu a cesnak.
Na tento zaklad polozime pokrajanu papriku na pruzky, stiplavu papricku (tejto dajte kolko chcete) a cele ceresnove paradajky. Tento zaklad zlahka posolime, okorenime a opaprikujeme.
Opecene platky masa tiez posolime, okorenime a opaprikujeme a polozime na zeleninovy zaklad.
Dame zovriet vodu a vriacou podlejeme maso, prikryjeme a dusime.
Ja som mala po 30 minutach dusenia platky makke. Zampiony som umyla, ocistila a nakrajala na hrube platky. Vlozila k masu , znovu trosku podliala a dodusila slabych 15 minut. Po tejto dobe boli platky este makksie :D
Do kyslej smotany som dala dve lyzice stavy masa a zbytok muky po obalovani. Vsetko som preslahala a vliala k masu. Nechala som prevriet na jednu bublinu.
Mucna priloha je skvela volba.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1047

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Bakoňské bravčové plátky"

autor: vybusna
vložené: 19. 08. 2013 11:41:56  nahlásiť  reagovať
 

Klárka:smajlik, aky koment? urcite by som Vam nan odpovedala

autor: Klárka (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 08. 2013 11:41:17  nahlásiť  reagovať
 

Písala som komentár a otázku - bez odpovede je vymazaná, prečo? Považovala som tieto stránky za seriózne, som veľmi zaskočená a nemilo prekvapená.

autor: zizala
vložené: 19. 08. 2013 09:32:53  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik To vypadá moc dobře.

autor: vybusna
vložené: 17. 08. 2013 13:55:46  nahlásiť  reagovať
 

Klárka:dakujem pekne klarka....som rada ze chutilo.
Ja som toho oleja minula preto tolko, pretoze som nemala klasicku prerastanu slaninu, ale len taku akokeby prerastanu sunku a ta mi nepustila ani milimeter.

autor: Klárka (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 08. 2013 13:53:01  nahlásiť  reagovať
 

Ďakujem za odpoveď. Recept som vyskúšala a je to chutné, len slaniny som dala menej a oleja som minula lyžicu, lebo mäso nepotrebovalo. V budúcnosti by som však mäso pokrájala na rezančeky, lebo šťavy je hodne a je dobrá, ale ostala nám a mäso už nemáme. Množstvá som dodržala a boli z toho dve porcie pre chlapov, jedna porcia pre dôchodcu a jedna porcia pre mňa. Ešte asi dedovi dáme halušky so šťavou na olovrant, prípadne večeru - čiže podľa mňa ste aj porcie odhadla celkom správne.

autor: vybusna
vložené: 17. 08. 2013 11:37:31  nahlásiť  reagovať
 

Klárka: ....tie paradajky nesupajte a ani ich neprekrajujte. Kompletny fotopostup najdete u mna na blogu...odkaz je v poznamke pod tymto receptom. Ja som robila dve kotlety a tie vazili 150 gramov...moj manzel ich zjedol cakumprask. lenze on je chlap, takze predpokladam, ze 300 gramov budu take 4 mensie kotletky. ak tam bude 1 chlap a 2 zeny...3 porcie.
No a Bakonske.. na mojom blogu to rozpisujem tiez......ale ak sa Vam tam nechce chodit...tak je to madarske jedlo z okolia Balatona
Bakonyi szelet.

autor: Klárka (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 08. 2013 09:57:20  nahlásiť  reagovať
 

Prosím Vás, paradajky ste ošúpala, či netreba? Čerešňové paradajky do varenia som ešte nepoužívala, tak neviem... Prosím a z tohto množstva vznikli tri porcie také väčšie, či také normálne k obedu? Názov "Bakoňské" je Váš nápad, nestretli sme sa ešte s tým...

autor: Ivana Ch
vložené: 17. 08. 2013 04:31:26  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlikto musím co nejdřív uvařit, možná hned zítra.

autor: eva hubova
vložené: 16. 08. 2013 20:12:58  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 16. 08. 2013 18:19:47  nahlásiť  reagovať
 

Ukládám a dávám bodsmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

bakoni kotlety a la bakony bezkostove bravcove tenke kotlety bakoňské plátky ala bakoni mäso na spôsob bakonyi bakonyi kotlety recept bakoni kotlety na houbách bravcove platky recepty bakonyi plátky madarske kotlety bakony bravcove stehno bakony bravcove na platky brav?ov? pl?tky bravčové platky recept na kotlety bakoni ¨kotlety bakoni recept bakoni steak bakoni kotlety bakoni bakonyi szelet kotlety ala bakoni bravcove stehno platky


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz