Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
4 kuracie nôžky, 2 stopky stopkatého zeleru ( řapíkatý celer ), olej, soľ, čierne korenie, rozmarín, 3 dl hydinového vývaru, 4 lyžice slivkovej omáčky ( nemusí byť )
Knedle : 200 g hrubej múky, soľ, 100 g bravčovej masti, 1 lyžica čerstvého alebo 1 lyžička sušeného rozmarínu, 1 lyžička prášku do pečiva, voda
Na oleji opečieme z oboch strán nôžky a vyberieme ich. Na malé kúsky narezaný zeler dáme do výpeku a krátko opražíme. Zeler aj s výpekom dáme do pekáča a rozložíme nožičky. Osolíme, okoreníme, na každú nožičku nalejeme 1 lyžicu slivkovej omáčky a posypeme rozmarínom. Zakryjeme a dáme do rúry dusiť ( asi 50 min ), kým nie sú mäkké. Potom k nim vložíme knedle, zakryjeme a dusíme ďalších 15 min. Knedle narastú. Vyberieme a hneď podávame. Knedle : zmiešame všetky ingrediencie s takým množstvom vody, aby sme dostali tuhšie cesto, z ktorého sa dajú formovať guľaté knedle. Z tohto cesta vytvarujeme 8 guľatých knedlí.
Slivkovú omáčku dostať v potravinách, v balení ako worcester, sójová omáčka a pod.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.