![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty |
![]() |
Počet porcií (kusov): 12 |
na tortovu formu o priemere 24 cm
4 vajcia
100 g hnedeho cukru
4 PL teplej vody
75 g polohrubej muky
25 g Solamylu ( u mna corn flour)
1 PL preosiateho kakaa
1 KL prasku do peciva
stipka soli
Plnka:
1 konzerva salka ( varit vo vode 2,5 - 3 hodiny)
150 g masla
Snehovy korpus:
4 bielka
240 g krystaloveho cukru
Poleva:
100 g horkej cokolady
30 g masla
Okrem toho:
200 g arasidov ( lupanych, prazenych)
Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny.Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime. Nechame vychladnut. Otvorime az po vychladnuti, inak moze vystrieknut a horuce vas moze popalit. Salko si kludne mozete uvarit vopred. Je dobre, ak si uvarite naraz dve, kvoli uspore energie. Druhe, neotvorene mozete skladovat aj mesiac, dva, a v pripade potreby ho uz mate pripravene. Upecieme korpus. Zltka naslahame s cukrom dopenista. Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti. Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame. Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy. Vylejeme do tortovej formy o priemetre 24 cm a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Kontrola spajlou. Korpus nechame vychladit na mriezke.
Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla. Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie. Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante. Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry". Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili.
Skladanie torty:
korpus rozrezeme na polovicu. Spodnu cast potrieme karamelovym kremom a posypeme posekanymi arasidami, nato ulozime penovy korpus. Opat potrieme karamelovym kremom, posypeme posekanymi arasidami a prilozime druhy koprpus. Vrch polejeme roztopenou cokoladou a posypeme zvysnymi posekanymi arasidami. Pripadne si mozete zvolit lubovolne zdobenie .
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/01/kara...
![]() |
Autor: adkas |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Nádherné.
Krása
aaaach
recept penová torta so sľahačkou ako uvarit salko penov torta penová torta.sk penová torta karamelovo penova torta penova torta postup penove torty karamelova torta so snehovým plátom torta salko recepty snehovy korpus torty penove torta recepty pen tortaova recept na kara karamelovo tvarohova torta karamelova penova torta karamelovo snehovy kolač penova torta čísla torta so snehovým korpusom penova torta sk karamelová torta pekna+karamelova+torta penova torta recepty karamelov? torta penova torta recept penova torta kontakty