Viac ako  4 000  receptov

Mečiar na grile (Espadon au barbecue)

Mečiar na grile (Espadon au barbecue)
nahoru
Mečiar na grile (Espadon au barbecue) Mečiar na grile (Espadon au barbecue) Mečiar na grile (Espadon au barbecue)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ryby
Čas prípravy Čas prípravy: 10 + 120 na marinovanie + 6 minút na grilovanie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2- 3

Suroviny:

800 g čerstvého mečiara, 1 čerstvá štipľavá paprička (habanera, jalapeňo...), 2x3 cm čerstvého zázvoru, 3 veľké strúčiky cesnaku, panenský olivový olej, suché biele víno alebo šťava z citrónu, soľ; listy šalátu, paradajky, zelenina na grilovanie - baklažány, huby (môžu byť aj šampiňóny) alebo iná zelenina

Postup

Papričku posekáme nadrobno, zázvor ošúpeme, zo strúčikov dobrého cesnaku stiahneme šupku, prekrojíme ich po dĺžke napoly a odstránime nestráviteľný prostriedok. Zázvor a cesnak postrúhame alebo prelisujeme, rozotrieme na lopáriku so soľou a zmiešame s posekanou paprikou. Touto kašičkou potrieme z oboch strán mečiara, ktorého sme v mieste chrbtice prekrojili napoly. Na dno misy nalejeme trošku oleja premiešaného s vínom alebo s citrónovou šťavou, zvyškom marinády polejeme rybu, misu zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Namarinované stejky vložíme do zatváracej mriežky na grilovanie, aby sa pri opekaní mečiar nerozpadol. Grilujeme ho najprv 1 minútu z každej strany, potom po 2 minúty tiež z každej strany. Na okraji grilu opečieme huby a pozdĺžne nakrájané plátky baklažánu, ktoré sme predtýžm trošku osolili a pokvapkali olivovým olejom. Podávame s listami šalátu a pokrájanými paradajkami, premiešanými pred podávaním s olivovým olejom, citrónou šťavou a soľou. Môžeme opiecť aj inú zeleninu podľa chuti a kúsky bagety.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Mečiar na grile (Espadon au barbecue)"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

makovy zavin recept recept barbecue pečenie makového závinu makovy zavin ako dlho sa pecie? ako dlho sa pecie makovy zavin makovy zavin cas pecenia makovy zavin barbecue recepty makove zaviny mečiar recepty


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz