Viac ako  4 000  receptov

Hŕstková polievka s údenou krkovičkou

Hŕstková polievka s údenou krkovičkou
nahoru
Hŕstková polievka s údenou krkovičkou Hŕstková polievka s údenou krkovičkou Hŕstková polievka s údenou krkovičkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky

Suroviny:

250g suchých strukovín (fazuľa, polený hrach, šošovica, cícer, bôb...) väčších jačmenných krúpov, 1 cibuľa, kaleráb, petržlen, 1 veľká mrkva, 1 stonka zeleru, 250-300 g údenej krkovičky, olej, korenie, soľ

Postup

Cez noc namočené strukoviny scedíme, dáme do hrnca s krúpami, necháme zovrieť a scedíme. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú zeleninu, na kocky pokrájanú údenú krkovičku a obvarené strukoviny s krúpami. Zalejeme vodou, okoreníme, ale nesolíme a varíme, dokiaľ strukoviny nezmäknú. Nakoniec dochutíme korením a ak mäso nebolo dosť slané, prisolíme. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Hŕstková polievka s údenou krkovičkou"

autor: eva hubova
vložené: 31. 01. 2012 19:29:24  nahlásiť  reagovať
 

S tím uzeným to musela být dobrotasmajliksmajliksmajlik3

autor: amalia
vložené: 31. 01. 2012 19:26:28  nahlásiť  reagovať
 

Betka, aj ja som sa tentokrát ponáhľala (večer som nevedela, čo budem variť...smajlik, nenamočila som si strukoviny), tak som použila kúpenú zmes. Súhlasím s tebou: je dobrásmajlik Milik, tvoj nápad je skvelý, strašne by mi to bodlosmajlik Žiaľ, mrazničku mám napratanú až po vrch... Ale uvažujem o ďalšejsmajlik

autor: betka11
vložené: 31. 01. 2012 18:44:27  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik milujem hŕstkovú,dokážem ju jesť aj celý týždeňsmajlik aj bez údeneho,ja osobne kupujem hotovú hrstku a je chutná

autor: vybusna
vložené: 31. 01. 2012 13:56:00  nahlásiť  reagovať
 

hrstkova je skvela...ja si krupy uvarim naraz vsetky , necham vychladnut, precedim, nepremyvam a davam do mraznicky. potom taketo polievku su hotove raz dva

autor: Silvia K.
vložené: 31. 01. 2012 13:44:31  nahlásiť  reagovať
 

hŕstkovú sa chystám variť zajtrasmajlik+smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz