Viac ako  4 000  receptov

Jablková torta s krémom z mascarpone a vaječného likéru

Jablková torta s krémom z mascarpone a vaječného likéru
nahoru
Jablková torta s krémom z mascarpone a vaječného likéru Jablková torta s krémom z mascarpone a vaječného likéru Jablková torta s krémom z mascarpone a vaječného likéru Jablková torta s krémom z mascarpone a vaječného likéru
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Torty

Suroviny:

Korpus: 3 vajcia, 90g kryštálového cukru, 3 lyžice oleja, 70g hladkej múky, 20g kakaa, štipka perníkového korenia (nedávajte kypriaci prášok do perníka!)
Jablkový puding: 1kg očistených a ošúpaných jabĺk, 100g kryštálový cukor (alebo podľa chuti), 100ml vody na podliatie, 2 vanilkové pudingy (2x37g) + 200ml vody
Krém: 250g mascarpone, 1 vanilkový cukor (20g), 1-2 lyžice práškového cukru, 5-6 lyžíc vaječného likéru, 250ml smotany na šlahanie, stužovač šlahačky
Šlahačka: 2 x 200ml smotana na šlahanie + stužovač + 1 vanilkový cukor (20g) alebo 150ml Creme patisserie (je to osladená rastlinná šlahačka, ktorá pri šlahaní strojnásobí svoj objem)

Postup

Korpus: Piekla som v otváracej forme s priemerom 26cm. Do formy zaseknem papier na pečenie, vymažem ju olejom a dno formy poprášim hrubou múkou. Bielka vyšlahám do tuha, potom za stáleho šlahania po lyžiciach pridávam cukor a dobre spolu prešlahám. Potom znížim otáčky a za stáleho pomalého šlahania pridávam po jednom žĺtky striedavo s olejom. Nakoniec už len ručne veľmi zľahka primiešam preosiatu múku s kakaom a perníkovým korením. Piekla som na 175° asi 20 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Korpus nechám vychladnúť vo forme, potom formu otvorím, korpus opatrne vyberiem a dám z neho preč papier na pečenie. Formu umyjem, vymením papier na pečenie za čistý a korpus vrátim späť do formy.
Jablkový puding: Jablká očistím, ošúpem, odvážim a nakrájam na menšie kúsky. Pridám cukor, podlejem vodou a uvarím do mäkka. Nevadí, ak sa trochu rozvaria. Ak sa nerozvaria, tak ich jemne rozšťuchám vareškou tak, aby v pudingu zostali aj menšie kúsky jabĺk. Pudingové prášky rozmiešam vo vode a za stáleho miešania prilievam do vriaceho jablkového pyré (treba naozaj dobre miešať, puding rýchlo hustne). Horúci uvarený puding nechám zopár minút povychladnúť (aby nebol úplne vriaci) a potom ho nalejem na vychladnutý korpus. Nechám vychladnúť a dám do chladničky. Na vychladnutý puding natriem krém z mascarpone.
Krém: Vyšlahám šlahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom. Mascarpone zmiešam ručne s práškovým cukrom a vaječným likérom. Túto zmes potom pridávam po lyžiciach do vyšlahanej smotany a všetko spolu (ručne) jemne zmiešam. Opatrne natriem na vychladnutý jablkový puding a dám do chladničky, najlepšie z večera do rána. Tesne pred servírovaním tortu vyberiem z formy. Tenkým nožom prejdem opatrne okolo celého obvodu, formu otvorím a tortu vyberiem a ozdobím.
Šlahačka: Tortu vyberiem z formy, preložím ju na podnos a ozdobím vyšlahanou šlahačkou a perličkami (nie je nutné).

Ak máte veľmi kyslé jablká, môžete dať do jablkového pudingu viac cukru. Takisto v kréme z mascarpone a vaječného likéru si môžete množstvo cukru upraviť podľa svojej chuti. Perníkové korenie môžete vynechať a budete mať len kakaový korpus. Do stredu jablkového pudingu môžete ešte naukladať okrúhle detské piškóty (ja som teraz nedávala). Na korpus nalejte polovicu horúceho jablkového pudingu, naukladajte piškóty a rozotrite zvyšok pudingu. Alebo si môžete jablkový puding urobiť len z polovičnej dávky, torta bude nižšia. Šlahačku nemusíte dávať na celú tortu, stačí ju dať pri servírovaní každému na odkrojený kúsok torty, podľa chuti. Ak viete, že tortu rozkrájate na jedno posedenie, nemusíte dávať do šlahačky stužovač.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Jablková torta s krémom z mascarpone a vaječného likéru"

autor: Luciab (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 10. 2021 17:28:06  nahlásiť  reagovať
 

Výborná, mozem len odporucit..pečiem opakovane...smajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 24. 01. 2012 07:13:00  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem za pekné komentáre smajlik

autor: tetrisss
vložené: 23. 01. 2012 14:34:22  nahlásiť  reagovať
 

Vyzera to velmi chutne, ked vyskusam, oznamimsmajlik

autor: eva hubova
vložené: 23. 01. 2012 10:21:16  nahlásiť  reagovať
 

No co k tomu dodat, jako vždy krásný moučníčeksmajliksmajliksmajlik

autor: Klaris
vložené: 22. 01. 2012 11:02:25  nahlásiť  reagovať
 

Velmi pekný receptsmajliksmajlik. Ukladám

autor: Ivana Ch
vložené: 21. 01. 2012 18:27:10  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: betka11
vložené: 21. 01. 2012 14:43:25  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz