Viac ako  4 000  receptov

Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce

Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce
nahoru
Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 bochnik

Suroviny:

1 liter hladkej muky
1/2 litra vody
1 CL susene drozdie
2 CL sol
Nadoba na pecenie s priemerom max 20 cm.

Postup

Muku dame do misy, pridame k nej drozdie a sol. Lyzicou premiesame.
K muke vlejeme vodu.
Lyzicou vodu zapracujeme do muky…ziadne miesenie…len ju jednoducho zapracujeme…trva to max 1 minutu….ruky do tej zmesi ani nestrkajte…je to zbytocne.
Niekedy je to cesto redsie, niekedy hustejsie…zalezi podla muky…vobec nech Vas to netrapi..ake je take je.

Misu zakryjeme a dame na teple miesto na 12 hodin
Po 11 hodinach vyberieme formu v ktorej budeme piect…ja peciem v okruhlej mise z jenskeho skla…ma priemer hore pri drzadlach 20 cm. Z mojho prveho pecenia tohoto chleba mam veselu prihodu. Ja som myslela, ze aky obrovsky pecnisko ja idem upiect. Tak som si vybrala najvacsiu rajnicu z hrubym dnom, ktoru som doma mala….tu skoro vobec nepouzivam, lebo je velka velka. Dala som tam cesto a upiekla som taku chlebovu placku…kto cital knihu Vajce a ja…tak presne uz viem ako sa citila nasa hlavna hrdinka, ked priniesla svoj chlebovy nepodarok k napi Kettlovej a drzala si ho na hrudi ako neduzive dieta. Presne tak som sa aj ja citila. A to vsetko, ze forma bola velka. Takze mame vybratu formu (moze byt aj hrniec) Ruru zapneme na najvyssi stupen zdroja tepla a vlozime do nej tuto SUCHU formu…nevymazuvame, nekropime….musi byt sucha a cista. Formu nechame v rure rozpalovat 45 minut.

Ked mame formu uz rozpalenu, odkryjeme nadobu a vidime, ze cesto je plne malych bubliniek.
Vyberieme nadobu z rury…je horuca….!!!! Cesto pomocou stierky prelozime do nadoby..suchej. Vobec si nerobte starost s tym, ako to cesto v tej nadobe vyzera. Neupravujte ho, netraste s tym…akurat si popalite ruky a tomu cestu je to uplne jedno. Ako padne, tak nech tam je. Pracujeme rychle, aby sme stratili co najmenej tepla.
Prikryjeme alobalom….takym nacechranym, pretoze cesto sa zodvihne. A dame piect do rury…teplota je stale na najvyssom stupni, ta sa nebude menit pocas celej doby co sa chlieb upecie.

Po 30 minutach dame alobal dolu a nechame zapiect na cca 20 minut do tmavozlatej korky.
Po zapeceni chlieb vyberieme a vyklopime hned z formy. Nechame vychladnut.

Poznámka

thttp://chalupnikovi.com/recepty/?p=1118ento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
9 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Biely chlieb pre Milana - pečený v trúbe a skoro bez práce"

autor: vybusna
vložené: 03. 01. 2013 23:12:28  nahlásiť  reagovať
 

zvalka: hm...ja neviem...skus este raz a trochu viacej vody....sama si to uz potom vychytas, a budes to mat v ruke.

autor: zvalka (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 01. 2013 13:56:25  nahlásiť  reagovať
 

Chcem sa spýtať...chlebík mám krásny, len cesto je trošku ťažšie...nie je taký nadýchaný...mala som do cesta pridať viacej vody?smajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 03. 2012 20:18:56  nahlásiť  reagovať
 

betka11: jaj betka...aku velku radost si mi urobila....a si predstav, ze ten nestastnik milan, ho este vobec nepiekol....zato ja ho peciem cca 4x do tyzdna

autor: betka11
vložené: 25. 03. 2012 17:52:16  nahlásiť  reagovať
 

vybusna ďakujem za chutný rcp piekla som,bola u mňa moja 85 ročná mama a tá sa napiekla chleba až-až,okomentovala to: som len strašne zvedavá aký to bude chlieb keď to dobre nevymiesišsmajlik čakala na druhý deň ako male dieťa kedy ho budem piecť a vyberať s rúrysmajlik a keď sa dal už krájať tak ma súrila veď už môžeš odkrojiť dám si ho ešte vychladiťsmajlik skonštatovala že je chutný a ona sa tolko pri ňom kedysi narobilasmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vložené: 19. 12. 2011 16:56:34  nahlásiť  reagovať
 

Zkusím ho teda taky poprekládatsmajlik Pořád nechápusmajlik, k čemu je to dobré,ale asi to tak má býtsmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 19. 12. 2011 06:04:41  nahlásiť  reagovať
 

BILKOVAI: no ja som sa riadila tym videom. On ten chlapik tam po vyklopeni na dosku, to cesto prekladal. V tej mojej mise co to kysne sa to neda prekladat. preto to vyklopim na dosku.
Teraz som na slovensku a prave som zarobila cesto, tu mam aj sirsiu misu, tak to skusim poprekladat priamo v mise.
smajlik sa mi paci ake konstruktivne otazky kladiessmajliksmajlik a vazne to myslim

autor: BILKOVAI
vložené: 18. 12. 2011 22:00:30  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlikKrásnýsmajlik ..+1 Jen se zeptám, proč se nemůže vyklopit z mísy, ve které kynulo těsto přímo do rozpálené nádoby? Proč se nejprve vyklopí na desku a z desky potom přendává do hrnce?

autor: zizala
vložené: 11. 12. 2011 19:59:00  nahlásiť  reagovať
 

Tak tenhle je ukázkovej smajliksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 11. 12. 2011 06:06:05  nahlásiť  reagovať
 

Nádherasmajlik Určite je aj chuťovo výborný, len doň zahryznúťsmajlik Určite vyskúšamsmajlik +6smajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 11. 12. 2011 01:05:01  nahlásiť  reagovať
 

smajlikto je kráásný chlebíksmajliksmajliksmajlik5

autor: vybusna
vložené: 10. 12. 2011 21:04:21  nahlásiť  reagovať
 

vietnamka:urcite sa mu podari...ved vidis ake je to velmi lahke

autor: vietnamka
vložené: 10. 12. 2011 21:03:40  nahlásiť  reagovať
 

Milan, dufam, ze sa ti chlieb podari smajlik

autor: Patricie
vložené: 10. 12. 2011 20:53:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlikChleba je krásný smajliksmajlik+


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

formy na pečenie chleba postup pecenia chlieb peenie recepty najnovie recepty na domci chlieb top peen recept na chlieb domci chlieb biely cesto na chleba recept pecenie chleba video chleba trube domáci pečený chlieb domaci chlieb velka forma na pecenie chleba chleba v janskej mise recept na peenie chleba biely chlieb od milana chlieb v rure peceny chlieb susene drozdie do chleba chlieb podla milana recept na chleba pečený ve skle peenie chleba pečenie chleba v rure pečené šišky v rúre recet na dobrý chleba pečeny chlieb v rure chlieb pečený v rúre pecenie chleba s jogurtom chléb pečený v míse z jenského skla rchly domci chlieb domaci chlieb peceny v trube domáci chlieb v rúre pecenie v jenskej mise pečenie chleba cesto na chleba chlieb susene drozdie peceny zemiak v trube chlieb chlieb-pečenie domaci chlieb peceny v rure pecenie chleba v jánskom skle pecenie chleba v trube


Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz