Viac ako  4 000  receptov

Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom

Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom
nahoru
Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 60 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 porcie

Suroviny:

600g bravčové maso s pliecka, 400g lesne huby, 3 mensie pory, plna lyzicka drvenej rasce, lyzicka kari korenie, stiplava papricka, olej.

Na omacku : 300 ml sladka smotana, viazanicka petrzlenovej vnate, lyzicka hladka muka

Postup

Bravcove maso umyjeme a nakrajame na kocky, huby umyjeme a nakrajame na vacsie kusky, por a papricku umyjeme a nakrajame na hrubsie kolieska.
Vo vacsej rajnici rozohrejeme olej a maso dobre na nom opecieme zo vsetkych stran. Po opeceni maso posolime a pridame rascu, premiesame.
Na maso vysypeme por, papricku, huby, premiesame a podlejeme horucou vodou, tak, aby to bolo ciastocne ponorene.
Privedieme vodu do varu, prikryjeme pokrievkou, stisime plamen a dusime kym nie je maso makke.
Ked je maso makke, cast smotany v hrnceku rozslahame s mukou a vlejeme k masu, nechame prehriat a dolejeme ostatok smotany. Nechame zovriet, pridame kari korenie, nasekanu petrzlenovu vnat a podla svojej chuti este posolime.
Podavame so zemlovou knedlou, alebo chlebom

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Bravčové mäso na smotane s lesnými hubami a pórom"

autor: caco (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 12. 2013 08:33:23  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:podla popisu hliva královská(máčková,kotúčová)smajlik a samozrejme aj podla fotky

autor: ercicka
vložené: 02. 10. 2011 13:01:46  nahlásiť  reagovať
 

super!!! mat tak tvoju fantaziu, ja nikdy neviem co mam varit

vložené: 01. 10. 2011 20:57:46  nahlásiť  reagovať
 

smajlikPokochala som sa a teraz som hladná smajlikAle je večer a nemôžem jesť,diéta! smajlik Aj tak dávam bodík,a určite uvarím,len čo začnú rásť hríby! Teraz na trhu žiadne nemajú!

autor: spagetka
vložené: 30. 09. 2011 09:30:35  nahlásiť  reagovať
 

petralajtka:jasně, že chráněná v přírodě, když si ji vypěstuješ, tak je tvoje smajliksmajliksmajlik
U nás ji měli včera v Kaufu, cena ale je fakt dosti mimo mé možnosti, ale zkusím u kamaráda, který je cvok na vlastní výpěstky hub smajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 29. 09. 2011 18:41:23  nahlásiť  reagovať
 

smajlikno toto...a moje milované houbysmajliksmajliksmajlik+6

autor: petralajtka (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 09. 2011 17:23:57  nahlásiť  reagovať
 

mne sa niečo, že chránená huba smajliksmajliksmajliksmajlik
ale asi iba tá z prírody, nie?

autor: petralajtka (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 09. 2011 17:22:29  nahlásiť  reagovať
 

Výskyt:
Rastie od mája do konca októbra na lúkach a pasienkoch v spoločnosti kotúča poľného (Eryngium campestre), na ktorého koreňoch pravdepodobne cudzopasí. Je dosť zriedkavá, u nás známa doteraz iba z Podunajskej nížiny

http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Pleurotus-eryngii/h...

autor: tejaja
vložené: 29. 09. 2011 17:14:49  nahlásiť  reagovať
 

Ahojky smajlik je to skutočne hliva, zhodou okolností som ju včera mala v ruke, boli sme v METRE a tam ju predávajú. Ešte som ju v Metre nevidela doteraz, až včera smajliksmajlik Bola ale dosť drahá, tak som ju nechala v regáli. smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 09. 2011 16:25:21  nahlásiť  reagovať
 

teda damy...uz som aj tejaja pisala, ze nech sa pride pozriet a boli ste rychlejsie....no a tato huba je nejaka vzacnost v priprode, ci normalka?

autor: spagetka
vložené: 29. 09. 2011 15:57:40  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá to na hlívu máčkovou, někdy také zvanou královská a určitě je vypěstovaná uměle. Ale podle fotky to vypadá víc než jedle smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik. Jo odkaz je tu http://hobby.idnes.cz/hliva-mackova-pleurotus-eryn...

vložené: 29. 09. 2011 14:52:50  nahlásiť  reagovať
 

inak, mňam smajlik
zabudla som, že keď sa neprihlásim, nemôžem dať bod smajlik

autor: petralajtka (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 09. 2011 14:49:57  nahlásiť  reagovať
 

teraz pozeram nanovší katalóg METRO
mohla by to byť hliva kotúčová, citujem:
Svojou lahodnou chuťou sa výrazne líši od ostatných hlív a tým si vyslúžila názov "king oyster" - Hliva kráľovská. Zatiaľ čo sa u hlivy ustricovitej používa len klobúk, u hlivy kráľovske sa používa celá plodnica, ktorej textúra výrazne pripomína hríb. Je obľúbená v talianskej i ázijskej kuchyni. Dá sa všeobecne povedať, že ju môžeme požiť všade tam, kde by sme použili hríb smrekový.

stačí takýto certifikát ? smajlik

autor: Yanah
vložené: 29. 09. 2011 07:39:48  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik ... že certifikované hríby ... už dávno som sa tak nezasmiala smajlik ... krásny recept, nádherné foto smajlik

autor: vietnamka
vložené: 29. 09. 2011 07:27:38  nahlásiť  reagovať
 

no ake fajne jedlo.. vies co, posla mna by si mala teraz robit same taketo maska s omackou, aby som to mohla potom doma varit ja :)

autor: vybusna
vložené: 28. 09. 2011 20:37:08  nahlásiť  reagovať
 

jaj ..silvia...tak to su urcite certifikovane hriby smajlik a predpokladam, ze boli aj vypestovane nejako umele, lebo boli vsetky ako jeden....ozaj ako keby ich jedna mater mala

autor: Silvia K.
vložené: 28. 09. 2011 20:35:39  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikHlavne,že sa ti nič nestalosmajlik

autor: vybusna
vložené: 28. 09. 2011 20:33:55  nahlásiť  reagovať
 

ja ti nemam ani tusenie...to predavali u turka na rohu v zelovoci...oni ti boli hrozne zvlastne...ten hlub, ta nozka...bola uplne az po samy vrch taka pevna ako su nozky dubaka a ta hlavicka mala podhubie lupenovite...nechapem. na vrchu co som opiekla, tak to som si kupila jeden dubak len na ozdobu..tie co som skrajala...no fakt neviem. ked sa vratime z jihlavy buduci tyzden tak sa pojdem turka opytat, ako sa to vola.

autor: Silvia K.
vložené: 28. 09. 2011 20:33:48  nahlásiť  reagovať
 

Ja huby nejem,ale zbieram-no tieto nepoznám-aj keď vyzerajú peknesmajliksmajlik.

autor: Patricie
vložené: 28. 09. 2011 20:26:16  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikKrásné smajliksmajlik+
Mili, co je to za houby???


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

bravcove maso na smotane s hubami meso na hubach eryngii recept bravčove na hubách na kyslo bravčové na smotane bravcove sote maso na pore bravcove na hubach so smotanou bravcove maso recepty bravčové s hubami na smotane maso na hubách maso s hubami bravcove kare na smotane bravčové na pore bravcove sote na smotane a hubach maso na smotane s hubami maso na hriboch a smotane bravcove s hubami maso na hríboch bravčové pliecko na hubách bravčové mäso na hubách dusene mäso s hribmy bravčove mäso bravčové mäso na hubách so smotanou bravcove na hubach a smotane bravcove maso s hubami bravcove na smotane s hubami bravčové mäso s porom bravčové mäso na smotane hovädzie na hubách so smotanou meso na prirodno s hribmy bravcove ragu s hribami na smotane bravčové stehno na smotane bravčové meso na smotane bravcove na hubach recepty maso na hubach meso na smotane maso huby por kari bravčové na hríboch bravcove maso na hriboch maso s hribmy na smotane bravčove maso na hubach s knedlou


Copyright © 2008 - 2018 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz