![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 60 min + priprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
600g bravčové maso s pliecka, 400g lesne huby, 3 mensie pory, plna lyzicka drvenej rasce, lyzicka kari korenie, stiplava papricka, olej.
Na omacku : 300 ml sladka smotana, viazanicka petrzlenovej vnate, lyzicka hladka muka
Bravcove maso umyjeme a nakrajame na kocky, huby umyjeme a nakrajame na vacsie kusky, por a papricku umyjeme a nakrajame na hrubsie kolieska.
Vo vacsej rajnici rozohrejeme olej a maso dobre na nom opecieme zo vsetkych stran. Po opeceni maso posolime a pridame rascu, premiesame.
Na maso vysypeme por, papricku, huby, premiesame a podlejeme horucou vodou, tak, aby to bolo ciastocne ponorene.
Privedieme vodu do varu, prikryjeme pokrievkou, stisime plamen a dusime kym nie je maso makke.
Ked je maso makke, cast smotany v hrnceku rozslahame s mukou a vlejeme k masu, nechame prehriat a dolejeme ostatok smotany. Nechame zovriet, pridame kari korenie, nasekanu petrzlenovu vnat a podla svojej chuti este posolime.
Podavame so zemlovou knedlou, alebo chlebom
![]() |
Autor: vybusna |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
vybusna:podla popisu hliva královská(máčková,kotúčová) a samozrejme aj podla fotky
super!!! mat tak tvoju fantaziu, ja nikdy neviem co mam varit
Pokochala som sa a teraz som hladná
Ale je večer a nemôžem jesť,diéta!
Aj tak dávam bodík,a určite uvarím,len čo začnú rásť hríby! Teraz na trhu žiadne nemajú!
petralajtka:jasně, že chráněná v přírodě, když si ji vypěstuješ, tak je tvoje
U nás ji měli včera v Kaufu, cena ale je fakt dosti mimo mé možnosti, ale zkusím u kamaráda, který je cvok na vlastní výpěstky hub
no toto...a moje milované houby
+6
mne sa niečo, že chránená huba
ale asi iba tá z prírody, nie?
Výskyt:
Rastie od mája do konca októbra na lúkach a pasienkoch v spoločnosti kotúča poľného (Eryngium campestre), na ktorého koreňoch pravdepodobne cudzopasí. Je dosť zriedkavá, u nás známa doteraz iba z Podunajskej nížiny
http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Pleurotus-eryngii/h...
Ahojky je to skutočne hliva, zhodou okolností som ju včera mala v ruke, boli sme v METRE a tam ju predávajú. Ešte som ju v Metre nevidela doteraz, až včera
Bola ale dosť drahá, tak som ju nechala v regáli.
teda damy...uz som aj tejaja pisala, ze nech sa pride pozriet a boli ste rychlejsie....no a tato huba je nejaka vzacnost v priprode, ci normalka?
Vypadá to na hlívu máčkovou, někdy také zvanou královská a určitě je vypěstovaná uměle. Ale podle fotky to vypadá víc než jedle . Jo odkaz je tu http://hobby.idnes.cz/hliva-mackova-pleurotus-eryn...
inak, mňam
zabudla som, že keď sa neprihlásim, nemôžem dať bod
teraz pozeram nanovší katalóg METRO
mohla by to byť hliva kotúčová, citujem:
Svojou lahodnou chuťou sa výrazne líši od ostatných hlív a tým si vyslúžila názov "king oyster" - Hliva kráľovská. Zatiaľ čo sa u hlivy ustricovitej používa len klobúk, u hlivy kráľovske sa používa celá plodnica, ktorej textúra výrazne pripomína hríb. Je obľúbená v talianskej i ázijskej kuchyni. Dá sa všeobecne povedať, že ju môžeme požiť všade tam, kde by sme použili hríb smrekový.
stačí takýto certifikát ?
+ ... že certifikované hríby ... už dávno som sa tak nezasmiala
... krásny recept, nádherné foto
no ake fajne jedlo.. vies co, posla mna by si mala teraz robit same taketo maska s omackou, aby som to mohla potom doma varit ja :)
jaj ..silvia...tak to su urcite certifikovane hriby a predpokladam, ze boli aj vypestovane nejako umele, lebo boli vsetky ako jeden....ozaj ako keby ich jedna mater mala
Hlavne,že sa ti nič nestalo
ja ti nemam ani tusenie...to predavali u turka na rohu v zelovoci...oni ti boli hrozne zvlastne...ten hlub, ta nozka...bola uplne az po samy vrch taka pevna ako su nozky dubaka a ta hlavicka mala podhubie lupenovite...nechapem. na vrchu co som opiekla, tak to som si kupila jeden dubak len na ozdobu..tie co som skrajala...no fakt neviem. ked sa vratime z jihlavy buduci tyzden tak sa pojdem turka opytat, ako sa to vola.
Ja huby nejem,ale zbieram-no tieto nepoznám-aj keď vyzerajú pekne.
Krásné
+
Mili, co je to za houby???
bravčové pliecko na hubách bravčové meso na smotane bravčové mäso na hubách so smotanou bravčové s hubami na smotane bravčové mäso s porom bravcove na smotane s hubami bravcove na hriboch smotane maso na hubách maso s hubami recepty maso na hubach bravcove ragu s hribami na smotane eryngii recept bravcove na hubach so smotanou bravcove kare na smotane meso na hubach mäso na smotane bravcove maso na pore meso na smotane bravčove na hubách na kyslo bravčové na hríboch bravcove na hubach maso na hríboch bravcove maso recepty hovädzie na hubách so smotanou bravčové na smotane huby lupenovite maso na smotane s hubami bravčové na pore bravčové mäso na hubách bravcove na hubach a smotane bravcove na stave maso na hriboch a smotane bravčove maso na hubach s knedlou dusene mäso s hribmy bravčové plece na hubách bravčove mäso bravcove stehno na stave bravcove maso na smotane s hubami bravcove s hubami bravcove maso na hriboch bravčové mäso na smotane bravcove maso s hubami