Viac ako  4 000  receptov

Veterníky pre lenivcov vo formičkách

Veterníky pre lenivcov vo formičkách
Upečené labkoveterníky
nahoru
Veterníky pre lenivcov vo formičkách Veterníky pre lenivcov vo formičkách Veterníky pre lenivcov vo formičkách Veterníky pre lenivcov vo formičkách Veterníky pre lenivcov vo formičkách Veterníky pre lenivcov vo formičkách Veterníky pre lenivcov vo formičkách Veterníky pre lenivcov vo formičkách
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné
Čas prípravy Čas prípravy: cca 45 minút
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): dva plechy

Suroviny:

Cesto:
250 ml vody, trochu soli, 9 dkg maslo, 14 dkg hrubá múka, 1 vanilkový cukor /vanilínový je do cesta lepší/, 4 celé vajíčka /nie z chladničky/

Vanilkový krém na plnenie,ktorý sa dá mraziť !
250 ml smotany 10% na varenie, dve kopcom lyžice Maizeny, 4 žltky, 2 sáčky vanilkový cukor, 4 lyžice kryštálový cukor /kopcom/ + celá vanilka asi 2 cm kúsok.


Karamelový krém,ktorý sa dá mraziť
5 dkg kryštálový cukor, 250 ml šľahačkovej smotany, jednu lyžicu masla.

Postup

Cesto: Vodu soľ a maslo necháme zovrieť naraz, prisypeme múku.
Premiešame a keď sa začína spájať dohromady na chvíľu stiahnúť zo sporáku a zase trochu s vareškou miešať. Potom dať spať na mierny plameň a cesto len tak prevracať vareškou asi 2-3 minúty. Odstaviť zakryť pokrievkou a nechať pariť. Po 20 minútach odokryť a nechať vychladnúť na vlažné cesto. Do vlažného cesta po jednom pridávať celé vajíčka /nie studené/
a do posledného zamiešať vanilínový cukor trochu rozmiešať aby sa cukor rozpustil a pridať do cesta. Premiešať dva tri razy a ak to vyzerá ako, uvarená krupicová kaša a lepí sa to na všetko, je cesto hotové. Naplniť do sáčku a plniť do formičiek na labky, alebo do formičiek košíčky /lenivé veterníky/ ak je niekto veľký frajer a chce to mať tip top, doporučujem mašlovačkou rozpusteným maslom vymazať formičky a posypať cez sitko hrubou múkou.
Naukladť na plech tak ,aby medzi formičkami bola vzdialenosť 1,5 cm. Piecť na strede rúry zhora zdola na 230 cca 20 minút, potom zmierniť a 15 minút na 180 a piecť iba zo spodu!/Mám starú MORU / Pokiaľ vystupujú z cesta bublinky vody dovtedy teplotu nestiahnúť. 3-4 minúty po poslednej bubline ,ktorú vidíte prepnúť iba na spodný ohrev a dopiecť 15 minút na 200 stupňov do červena.Tie z formičiek medvedích labiek rozrezať a plniť klasicky.Lenivé z košíčkových formičiek vyklopíme z formičky košíčkov otočíme a na zadku majú dierku ,tú môžete prstom zvačšiť a ostane vám vlastne celé vnútro, ktoré je prázdne na plnenie. Pomocou cukrárskeho vrecka tam dostanete oba krémy a na vrch môže ísť trochu polevy.Tieto veterníky sa dajú jesť rukami a krém nikam nevytečie lebo je pekne schovaný !
Vanilkový krém:
Všetky suroviny rozmiešame v kastroliku a uvaríme. Necháme dobre vychladiť rozmiešame ručným šľahačom. Môžeme plniť
Karamelový krém:
Cukor upálime na farbu lesný med a zalejeme šlahačkou, pridáme maslo necháme prevrieť rýchlo schladíme a uložíme do chladničky. Úplne vychladené vyšľaháme.

Poznámka

Polevu buď karamelovú , ktorú tu určite nájdete alebo čokoládovú!
Tieto veterníky pohodlne zmrazíte v mrazničke ,v otvorenej krabici,potom po zmrazení zavrieť krabicu viečkom cca po dvoch hodinách !/Kvôli kondezátu/ Po vybraní preložiť vždy na tanier voľne poukladať a nechať pomaly rozmrznúť ! Zákusky s krémom ,alebo bez nerozmrazujte v tej krabici,čo bola v mrazničke! Vytvorí sa kondenzát a zákusok zvlhne.
Nikto nespozná,že nie sú čerstvo upečené!
Na záver moja svokra,ak chcela zákusok zmraziť vždy používala krém zo šľahačkovej smotany namiseto mlieka.

Autor Autor: (Veronika Hrozna)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Veterníky pre lenivcov vo formičkách"

autor: Hella
vložené: 16. 07. 2011 10:08:58  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: Děkuji za vaše vysvětlení: pečené ve formičkách na tlapky nemají žádnou díru a já je tou dírou plním a nic nevytéká (jak to popisujete v receptu). smajliksmajlik Ach jo, takhle dopadne recept, když to člověk do něj chce napsat co nejjednodušeji, že smajlik smajlik smajlik. Mě právě zaujal ten způsob plnění. Sama mám na cz. svůj recept na větrníky http://www.toprecepty.cz/recept/20028-vetrniky-kar...a když jsem hledala formulace, jak to nejlépe a nejsrozumitelněji napsat, tak jsem na jednom odbornějším webu četla asi 5ti stránkovou diskuzi, jak plnit větrníky, jestli po upečení rozřezávat atd. Proto mě tohle tak zajímalo. Jinak věřím, že jsou výborné, určitě je zkusím a bodík jsem už dala.

vložené: 15. 07. 2011 19:12:24  nahlásiť  reagovať
 

Hella:Paní Hello ty s dírkou nahoře se pečou ve formičkách na košíčky a samozřejmě se "servírují " s tou dírkou nahoře ,která se zaleje troškou polevy.Nevím jestli se udrží na talířku/asi jo/ protože ty se stratí i bez talířku.
Na obrázku jsou naservírovány ty,které se pečou ve formičkách na medvědí tlapky. /Omlovám se všem ,ale ty s dírkou jsem prostě nafotit naplněný nestihla/! Záhadným zpusobem se ztratily v otevřeném vesmíru !smajliksmajlik

autor: Silvia K.
vložené: 13. 07. 2011 22:34:17  nahlásiť  reagovať
 

super nápad s tými formičkami+smajlik

autor: Hella
vložené: 13. 07. 2011 15:14:33  nahlásiť  reagovať
 

Asi jsem nějaká nechápavá, nebo mě ty fotky matou. V receptu autorka píše, že tou dírou nic nevytéká, tak by je logicky měla servírovat nahoru tou dírou a vzorem upečeného košíčku. Ale na obrázcích je to opačně, je to servírováno tak, jak se normálně větrníky pečou, možná proto, že by to jinak nestálo na talíři. Jak je to tedy správně?

vložené: 06. 07. 2011 13:39:55  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:posledné foto je Názov diela: Čakanie na veterníky- už sú hotové pýta sa pes"!

autor: Yanah
vložené: 05. 07. 2011 19:57:38  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik krásny recept ... tá vychytávka s formičkami sa mi veľmi páči, a zaujala ma aj tá hrubá múka v ceste ... keď budem mať čas, niekedy skúsim smajlik

vložené: 05. 07. 2011 15:55:47  nahlásiť  reagovať
 

ercicka:C je správne /dám ho vyvariť celý a chladne to s tým krémom.Pred šľahaním ho vyberiem /ak ho nájdem/keď nie on sa objaví pri plnení.

autor: eva hubova
vložené: 05. 07. 2011 13:43:15  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavé určitě někdy zkusím jak bude čassmajlik+3

autor: Bahula
vložené: 05. 07. 2011 08:51:27  nahlásiť  reagovať
 

Dobrý nápad s těmi formičkami. Supersmajliksmajliksmajlik+

autor: ercicka
vložené: 05. 07. 2011 08:44:27  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik super, uz mi slinky tecu smajlik ... este ohladom toho cesta... to do posledneho vajicka zamiesas ten vanilkovy cukor, ze?
a ohladom tej celej vanilky... ako si to myslela? ty z celeho struku odrezes 2cm a z neho to vnutro vyskrabnes? alebo das cely ten 2cm kusok vyvarit a potom ho vyberies?

autor: vybusna
vložené: 05. 07. 2011 06:59:55  nahlásiť  reagovať
 

no veronika...parada.....a posledne foto....smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz