Viac ako  4 000  receptov

Španielske vtáčky z mletého mäsa

Španielske vtáčky z mletého mäsa
nahoru
Španielske vtáčky z mletého mäsa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 50 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie

Suroviny:

500 g mlete miesane maso
1 vajce
2 PL struhany syr
1 cl sol + 1 cl cerstvo mlete korenie
1 CL susene bylinky
na naplnenie
horcica + kysle uhorky + vajicka na tvrdo + makka udenina
olej
na omacku
1 velka cibula
3 PL olej
100 ml sladka smotana
1 velka PL hladka muka
1 PL horcica
kysle uhorky
sol, bobkovy list

Postup

Uvarime dve vajcia na tvrdo.
K mletemu masu pridame vajce, struhany syr (ja som dala parmezan, ktory som mala doma), sol, korenie a susene bylinky.
Maso poriadne vymiesame, rozdelime na styri rovnake kopky.
Alobal potrieme olejom a roztapkame na nom mlete maso na placku.
Potrieme ju horcicou.

Vajcia na tvrdo, pokrajame na stvrtky, uhorky prekrojime na pasiky. Dnes som pouzila ako udeninu, normalne parky. Vy si dajte co Vam chuti.
Na horcicu dame napln a pomocou alobalu zrolujeme.
Ak treba, tak si do dlani rozotrite kvapku oleja a utapkajte dokladne zavitok.
Na panvicu rozotrite olej a vtacky zo vsetkych stran opecte.
vtacky po opeceni

Do hlbokeho hrnca dame rozohriat olej, vlozime na kocky nakrajanu ocistenu cibulu a porestujeme. Vlozime opecene vtacky , panvicu po opekani oplachneme horucou vodou a vlejeme do kastrola. Dolejeme horucou vodou, tak aby boli vtacky takmer ponorene.
Pridame sol, bobkovy list. Privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou a stisime plamen.
Varime priblizne hodinu, resp. kym nie su vtacky makke.
Vyberieme vtacky, prikryjeme a odlozime na teple miesto.
Smotanu dolejem vodou. Ak mate vela omacky, tak miesto vody dolejte priamo tu. V nariedenej smotane rozslahame do hladka horcicu a hladku muku.
Kysle uhorky nakrajame na tenucke kolieska.
Vlejeme do omacky smotanu , vlozime uhorkove kolieska a nechame prevriet na jednu bublinu. Ak Vam prilis zhustne, tak dolejte trochu vodou.
Ja som doliala par lyzic kyslej uhorkovej stavy. Opatrne s tym, zvykne velmi nariedit omacku.
Este som dosolila a vypla.
Vtacky podavame s omackou a oblubenou prilohou.

Poznámka

Tento , s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5244

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Španielske vtáčky z mletého mäsa"

vložené: 17. 05. 2011 07:47:55  nahlásiť  reagovať
 

no super, netreba pouzit ani spajle, ani nit smajlik

autor: spagetka
vložené: 13. 05. 2011 20:13:13  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 12. 05. 2011 12:37:17  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: vybusna
vložené: 12. 05. 2011 10:56:27  nahlásiť  reagovať
 

anjelicek klud...mas dobry zrak..dopisala som to tam teraz, aby to bolo jasnejsie.

vložené: 12. 05. 2011 10:53:25  nahlásiť  reagovať
 

šak to tam je napísané, že nedusíme v alobale, čo som slepá smajliksmajliksmajlik

vložené: 12. 05. 2011 10:52:12  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik no aj sa mi to nejak nezdalo, že v alobale smajlik ok, ďakujem za rady smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 12. 05. 2011 10:38:14  nahlásiť  reagovať
 

jaj anjelicek nie v alobale...tym alobalom si len pomaham zarolovat to...Pokial si zaciatocnik, tak ti poradim este aby si to vajce nakrajala na kocky ako oravsku, nebudes mat na reze taku vyraznu mozaiku, ale pomoze ti to na prvykrat a na druhykrat uz budes zbehlejsia. No dus to povedzme hodinu, na miernom plameni. Po polhodine to opatrne otoc na druhu stranu.

vložené: 12. 05. 2011 09:39:57  nahlásiť  reagovať
 

vyzerá to super smajliksmajlik a to sa dusí v tom alobale na panvici? Takto som jedlo ešte nepripravovala, a ak mám pravdu povedať, nie som ešte ostrieľaná vo varení smajliksmajlik ako dlho sa to dusí? aspoň približne smajlik
ďakujem smajlik

autor: eva hubova
vložené: 10. 05. 2011 23:53:44  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikdobré papánísmajlik+2

autor: Yanah
vložené: 10. 05. 2011 21:00:53  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik tak toto by mojim doma určite chutilo ... super nápad smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz