Viac ako  4 000  receptov

Parížska šľahacka

Parížska šľahacka
nahoru
Parížska šľahacka Parížska šľahacka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Krémy, polevy, plnky - Ostatné

Suroviny:

400ml sladkej smotany, vsade som sa stretla s tym, ze ma byt 33%,ale ja som robila v pohode s 30%, 100g kvalitnej cokolady na varenie (v utorok doplnim kolko % mala podielu kakaa, lebo fakt bola uzasna), 2 lyzice cukru.

Postup

Vecer 400ml smotany vlejeme do vhodneho kastrola, sypneme cukor a nalameme do nej cokoladu.
Zacneme zahrievat za staleho miesania, cokolada sa rozpusti a nechame kratko prejst varom ..najviac minutu. Nechame vychladnut a vlozime na noc do chladnicky.
Na druhy den prelejeme cokoladovu slahacku do misy na slahanie, vlejeme do nej 200 ml smotany a zacneme slahat, pokial nam nevznikne fakt husty krem.
Slahackou potierame rolady, torty, zakusky, robime z nej pohare, zdobime.
Pozor, vela ludi si myli tuto slahacku s parizskym kremom, z ktoreho sa robia napriklad parizske rozky, alebo likerove spice. Tento krem je trvacnejsi a pevnejsi ako je slahacka, ide do neho stuzeny tuk.

Poznámka

Povodne som robila len s 400ml, ale slahacka bola tak strasne husta, ze som ju musila nariedit dalsim kelimkom. Toto sa mi este nestalo, preto musim pozriet kolko percen kakaa maju vo varovej cokolade v nemecku.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Parížska šľahacka"

autor: vybusna
vložené: 30. 04. 2011 16:02:06  nahlásiť  reagovať
 

niekedy aj mne ostali bodky....ja som to neriesila

autor: ercicka
vložené: 30. 04. 2011 15:12:24  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, akurat to robim, ale ta cokolada sa mi nerozpustila celkom, ostali tam bodky... to tak moze byt? alebo bola vadna cokolada? lebo som davala dietnu cokoladu, sladenu fruktozou, nie cukrom

autor: eva hubova
vložené: 25. 04. 2011 23:49:39  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+2

autor: ercicka
vložené: 25. 04. 2011 21:04:34  nahlásiť  reagovať
 

no, take maju asi vsetci, aj rewe, aj kaufland, to je myslim 55%

autor: vybusna
vložené: 25. 04. 2011 21:00:50  nahlásiť  reagovať
 

a cokoladu som tu dala...tiez z tenglaca....oni ju maju tam kde predavaju veci na pecenie..je v priesvitnom celofane balena, take velke kocky do vysky ma.

autor: ercicka
vložené: 25. 04. 2011 20:59:24  nahlásiť  reagovať
 

smajlik fakt? ja kupujem tu modru, ta sa mi krasne vyslaha aj bez stuzovaca, ina nie... ale tenglacovsku som neskusala smajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 04. 2011 20:56:54  nahlásiť  reagovať
 

ee, tu obyckovsku tenglacovsku stark marke, ci ako sa to pise.

autor: ercicka
vložené: 25. 04. 2011 20:55:19  nahlásiť  reagovať
 

mili, aku slahacku si pouzila? znacku ... tu modru, weihenstephan?

autor: vybusna
vložené: 25. 04. 2011 20:51:54  nahlásiť  reagovať
 

yanah..aj ja som len tak robila, ale to bolo nenormalne huste, po vyslahani, ja som urobila len par zaberov a no huste huste, tak som tam prdla este jednu normalnu surovu slahacku a bolo to uz ono.

autor: Yanah
vložené: 25. 04. 2011 20:37:33  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik hmmm, takto robenú parížsku šlahačku nepoznám ... doteraz som robila iba tak, že zvariť šlahačku a čokoládu, vychladiť a na druhý deň vyšlahať ... vďaka za recept, určite vyskúšam smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz