Viac ako  4 000  receptov

Anjelský koláč

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Bábovky - Ostatné

Suroviny:

12 bielkov, 1 šálka múky, 1 šálka cukru, 3/4 lyžičky vínneho kameňa, štipka soli, 1-1/4 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

Rúru si dopredu vyhrejeme. Metličkou vymiešame múku a 1/2 šálky cukru. Odložíme stranou. Bielky vyšľaháme, pridáme vínny kameň a soľ a šľaháme ďalej. Pridáme 1/2 šálky cukru a po chvíli prisypeme zmes múky a veľmi jemne zamiešame a len do chvíle až je cesto jednotné. Cesto vylejeme do nevymazanej bábovkovej formy a pečieme asi 40 až 45 minút. Vrch bude jemne hnedý. Necháme vychladnúť v prevrátenej polohe.

Poznámka

Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe a koláč môžeme zmraziť až po dobu 3 mesiacov.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Anjelský koláč"

autor: Yanah
vložené: 04. 04. 2011 06:13:51  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik zaujímavý receptík na spotrebovanie bielkov po veľkom pečení... cake flour by som ja osobne nahradila hladkou múkou ... a vybusna vďaka za veľmi užitočný link ...

autor: eva hubova
vložené: 01. 04. 2011 14:18:20  nahlásiť  reagovať
 

Moni díky...mouku už jsem si našlasmajlik

autor: MoniMoon
vložené: 01. 04. 2011 10:44:17  nahlásiť  reagovať
 

da sa nahradit klasickym kypriacim praskom, ale musis si nejak zistit pomer davkovania...co sa tyka muky, nezijem na slovensku a tu su nazvy muk uplne ine, ked ti poviem ze je to cake flour pomoze to? :D

autor: eva hubova
vložené: 31. 03. 2011 23:29:33  nahlásiť  reagovať
 

Moni a dá se ten kámen něčím nahradit?...a ještě jakou mouku-hladkou nebo polohrubou?...Ty máš u svých receptů napsané vždy jen mouka a tak bych Tě chtěla poprosit jestli by jsi nedopsala jaká to má býtsmajlik

autor: MoniMoon
vložené: 31. 03. 2011 20:39:00  nahlásiť  reagovať
 

je to ako nahrada kypriaceho prasku, ale zdravsia, ziadne fosfaty a tak...

autor: vybusna
vložené: 31. 03. 2011 18:57:22  nahlásiť  reagovať
 

ja som netusila co je vinny kamen, tak som si to vyhladala
http://www.biologika.sk/e-produkt-1700-34-kypriaci...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz