Viac ako  4 000  receptov

Zemiakový šalát s majonézou / ala Iva

Zemiakový šalát  s majonézou / ala Iva
nahoru
Zemiakový šalát  s majonézou / ala Iva Zemiakový šalát  s majonézou / ala Iva Zemiakový šalát  s majonézou / ala Iva Zemiakový šalát  s majonézou / ala Iva Zemiakový šalát  s majonézou / ala Iva Zemiakový šalát  s majonézou / ala Iva
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Šaláty
Čas prípravy Čas prípravy: 1hod.
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 - 6

Suroviny:

2kg-3kg šalátových zemiakov (stredné)
400g-500g majonézy
350g maďarskej zeleninovej zmesi s paprikou a kukuricou
6-8ks strených kyslých uhoriek
1ks strednej cibule (aj malá cibuľa,podľa chuti)
1ks surovej mrkvy
5-6 polievkové lyžice cukru (podľa vlastnej chuti)
soľ
trocha vegety
mleté čierne korenie

Postup

Umyjeme zemiaky a dáme ich do hrnca uvariť do mäkká (nie rozvariť),medzi tým,ako sa uvaria pripravíme si misu, v ktorej si šalát urobíme. Dáme si variť maďarskú zeleninovú zmes s paprikou a kukuricou do malého hrnca (nesolíme).Do mysy si postrúhame 1ks mrkvy, 1ks strednej cibule
porežeme na drobné kocky ,(alebo postrúhame),6-8ks stredne kyslých uhoriek narežeme na drobné kocky . Uvarenú maďarskú zeleninovú zmes precedíme cez sitko a uložíme si ju do menšej misky.
Ak sa zemiaky uvarili necháme ich v studenej vode postať a vychladiť. Potom ich ošúpeme a na drobno pokrájame a pridáme do misy, kde máme pripravené všetky zmesi. Pridáme celú majonézu, trocha vegety a mletého čierneho korenia, trochu osolíme a dáme 5-6 polievkových lyžíc cukru (podľa vlastnej chuti) a nakoniec vysypeme zeleninovú zmes, ktorú sme mali odloženú v menšej miske. Dôležitá je voda, ktorá sa pridáva (iba jedna majonézová prázdna fľaška,ktorú sme vysypali do šalátu) sa vyleje na celú zmes. Potom sa všetko spolu dôkladne premieša a ak je trošku šalát hustý, tak pridáme trochu šťavy z kyslej uhorky, ktorá dodá dobrú chuť.
Hotový šalát necháme vychladnúť,trošku postať a potom uložiť do misy na uskladnenie.
Šalát podávame pri sviatočných príležitostiach, ktorý ozdobíme na pripravenej mise podľa vlastných predstáv aj s inými prílohami,ako sú šalát z kyslej červenej kapusty,alebo podla vlastného výberu spolu ako prílohu k rôznym vyprážaným mäsám.
Prajem dobrú chuť!

Poznámka

Môj vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Zemiakový šalát s majonézou / ala Iva"

autor: iva.gaj.
vložené: 09. 04. 2011 22:39:45  nahlásiť  reagovať
 

Yanah, áno maďarská zeleninová zmes je mrazená, ospravedlňujem sa, že odpovedám až terazsmajlik

autor: Yanah
vložené: 31. 01. 2011 07:05:27  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik pekný šalátik, mám len otázku "maďarská zeleninová zmes"....to je mrazená?

autor: eva hubova
vložené: 30. 01. 2011 01:35:44  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavý recept s tou syrovou mrkvísmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz