![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
500 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, 5 vajec, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, čierne korenie, 200 g údenej slaniny
Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme polotuhé cesto a do vriacej osolenej vody cez cedník nebo strúhadlo s veľkými otvormi hádžeme nokerle (ako halušky). Povaríme asi 8 min. a scedíme. Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme, pridáme olej ak treba, nakrájanú cibuľu a opražíme do ružova. Vmiešame vajcia, osolíme, okoreníme a urobíme hustejšiu praženicu. Do nej vsypeme nokerle, premiešame a podávame posypané pažitkou. Ak ju nemáme, nič sa nestane . Podávame s kyslou uhorkou.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Rovnako robím aj knedľu,halušky alebo slíže s vajíčkom,je to dobré,dávame si na to kečupa zajedáme uhorkami alebo cviklou