![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
|
Kategorie receptu: Polievky |
|
Čas prípravy: 20 minút + príprava |
|
Počet porcií (kusov): 4 |
200 g včerajších žemlí, 1 vajce, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 1/2 malej cibule, strúhanka, olej, voda alebo mäsový vývar
Včerajšie žemle pokrájame na plátky a v mise pokvapkáme mliekom. Necháme 15 minúť postáť, aby nasiakli mliekom a potom ich vyžmýkame. K vyžmýkaným žemliam pridáme posekanú petržlenovú vňať a cibuľu, ktoré sme predtým orestovali na oleji a nechali vychladnúť. Osolíme, okoreníme a pridáme vajce, všetko spolu dobre premiešame. Zahustíme strúhankou a necháme odpočinúť. Zo zmesi mokrými rukami tvarujeme guľky niečo väčšie ako vlašsský orech - varením zväčšia svoj objem. Varíme bud v osolenej vode alebo vo vývare. Vkladáme do vriacej tekutiny, potom plameň stiahneme a varíme miernym varom. Hotové knedličky vkladáme do horúcej polievky. Knedličky sú vhodné do slepačieho, kuracieho alebo iného hydinového, či hovädzieho vývaru, ale aj iných zeleninových polievok.
Zdroj: vlastný recept.
|
Autor: Meszarosovabolya |
|
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]()
|
4 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Janka R, dakujem
A ejhle, jaká vychytávka!!! Ibi, to vyzkouším!!

Milý Moshe, dakujem
, takú chuť si mi narobil na dobrý slepačí vývar...


Ja som si uz tak navykol na tie moje macesove, ze tieto by som si s chutou hned dal v dobrom slepacom vyvare. mnam davam bodik:) 
