Viac ako  4 000  receptov

Pissaladiere

Pissaladiere
nahoru
Pissaladiere Pissaladiere Pissaladiere Pissaladiere Pissaladiere
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: 10 + 45 + 25 minut

Suroviny:

1 krehke maslove cesto (300 g), 1 kg cibule, 1 male balenie (80 g) sardeliek (ancoviciek) v oleji, 3 pl ciernych oliv, 2 struciky cesnaku, 3 pl olivoveho oleja, 1/4 lyzicky tymianu

Postup

cibulu nakrajame na hrubsie kolieska a asi 45 minut ju dusime vo velkom hrnci na slabom plameni na olivovom oleji s tymianom a nadrobno pokrajanym cesnakom. obcas premiesame, najma ku koncu. ked zozlatne a skaramelizuje, stiahneme ju z ohna a nechame vychladnut na izbovu teplotu.
cesto rozvalkame natenko a pomocou valceka prenesieme na plech alebo do okruhlej kolacovej formy (formu nemusime mastit, cesto je tukove). zodvihneme okraje cesta a naplnime skaramelizovanou cibulou. sardelky rozpolime po dlzke a poukladame ich na cibulovu vrstvu tak, aby vznikli mriezky: trojuholniky na okruhlom a kosostvorce na stvorcovom kolaci. odkostkujeme olivy a poukladame ich na kolac do vytvorenych "chlievikov". pecieme 20-25 minut v rure predhriatej na 180 stupnov.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Pissaladiere"

autor: amalia
vložené: 19. 10. 2010 18:03:34  nahlásiť  reagovať
 

kolac by bol trochu tensi, ale myslim, ze by bol rovnako dobry aj z listkoveho cestasmajlik

autor: dagmara
vložené: 19. 10. 2010 17:45:55  nahlásiť  reagovať
 

myslíte že by som mohla použit cesto listkové? alebo musí byt toto maslové?smajliksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 17. 08. 2010 08:43:40  nahlásiť  reagovať
 

smajlik dakujem za bodikysmajlik samozrejme, prisady sa daju obmenit. recept na krehke maslove cesto je tu na topkach, myslim, ze v kategorii pre zaciatocnikov. jeho priprava je lahka.smajlik

autor: vybusna
vložené: 16. 08. 2010 23:25:06  nahlásiť  reagovať
 

ja lubim cibulu a olivky..ale nelubim tymian...takze ja zas nahradim ten...ale v zasade je to skvely kolac, jedla som ho len raz...netusim preco to nerobievam, pretoze by u nas v rodine mal urcite velikansky uspech...btw...amalijka...nevlozila by si pre istotu ,,,kludne ako samostatny recept.....navod na pripravu masloveho cesta???

autor: sislik
vložené: 16. 08. 2010 23:04:33  nahlásiť  reagovať
 

luuuubim cibulku :) ale ja si urobim bez oliv....mozno pridam nejaky ten oriesok :)

vložené: 16. 08. 2010 18:34:01  nahlásiť  reagovať
 

Nooo, to by som si rada dalasmajliksmajliksmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

pecivo z masloveho cesta dlzka pecenia samostatneho listkoveho cesta maslove slane pecivo pissaladiere slané pečivo s cibuľou


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz