![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
|
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
|
Počet porcií (kusov): 4 |
750 g mäsa z hovädzieho zadného, 2 PL bravčovej masti, 3 paradajky, 2 veľké cibule, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína
Na rozpustenej bravčovej masti orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu. Hovädzie mäso pokrájame na prúžky a pridáme k cibuli. Necháme opiecť do hneda. Potom ho osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Pridáme ošúpané a na malé kocky pokrájané paradajky. Restujeme spolu s mäsom za občasného podliatia malým množstvom vody, do zmäknutia mäsa. Ked je mäso polomäkké, podlievame vínom a dodusíme. Sťava hotového pokrmu má byť redšia, než ked varíme guláš a má jej byť viac. Podávame s tarhoňou, dusenou ryžou alebo cestovinou.
Zdroj: Toto jednoduché, ale chuťovo vynikajúce jedlo som prevzala z kuchárskej knihy pána Gundela.
|
Autor: Meszarosovabolya |
|
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]()
|
5 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vyzkoušeno, pro velký úspěch musím opakovat


To musím udělat



Aranosi, veľmi pekne dakujem
Janka, dakujem
Príd, nechala som trocha aj pre Teba
Ivanka, dakujem. a teším sa, že vyskúšaš...

Amalii, to je veľký kompliment, že varím presne ako Tvoja mama...dakujem
To vypadá chutně a s tarhoňou super
4bodík
Ibi, jéé, to bych si dala!!

A zas takto na večer taká dobrota
Mám strašne rada tarhoňu a k tomu nejaké mäso na šťave,šalát..
Vyskúšam
ibolya, ved ty varis presne ako varila moja mama
a tokana s tarhonou ma rada aj moja dcera
dedicne chute
+1

