![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina 10 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): pre viac osôb |
1000 g vykosteného, dobre prerasteného bôčika bez kože, 6-8 strúčikov cesnaku, pokrájaného na klínky, 4 cibule,pokrájané na 1/4, 1000 g zemiakov, pokrájaných na 1/2, harrisa - pálivá pasta z chilli papričiek, koriamdru, soli, papriky, rímskeho kmínu, cesnaku a oleja - recept tu na topkách, soľ, 2-3 PL bravčovej masti, voda na podlievanie
Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a hojne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky. Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou a prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 170-180 stupňov za prelievania výpekom. 20 minút pred dopečením odstránime alobal, mäso obložíme obvarenými zemiakmi, teplotu zvýšime na 220-230 stupňov a dopečieme do chrumkava. Necháme chvíľu odpočinúť a bôčik pokrájame na plátky. Na jednu porciu podávame 2 plátky bôčika, ktorý obložíme pečenými zemiakmi a kapustovo-paprikovým šalátom. /recept tu na topkách/. Môžeme podávať aj za studena, obložený paprikou, kyslými uhorkami a paradajkami, s chlebom - výborná letná večera.
Zdroj: vlastná kreácia. Neobávajte sa harrisy, pokrm je lahodne pikantný a veľmi dobre ladí s kapustovo-paprikovým šalátom. Jednoduchá príprava s kráľovským výsledkom. Tiež poslúži ako súčasť studených mís.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
7 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Kruci,kedysi bolo Harisu dostať kúpiť! Je to ešte vôbec v obchodoch ???
michsamant:A to ste kde,mimo civilizácie,tak to Vás ľutujem!
Evička, dakujem. Na večeru bude tá dobrota na studeno s trochou šalátu.
to musela být dobrota
+6
Ibi,ďakujemTento bôčik si spravíme s priateľom,na tej oslave bolo viac detí a tie chceli len kura
,tak som dala stehná do troch rôznych marinád
Bravcove tu nedostat Ale dala by som si!
Miška, dakujem. Skús urobiť a potešiť manžela a seba!
Ivanka, najprv všetko najlepšie i narodeninám! Práve tento bôčik by sa Ti bol na oslavu výborne hodil
Ibi,dnes som chcela piecť bôčik ale včera som mala narodeniny a zostalo kopu mäsa z grilovačky,tak som ho nevybrala ani z mrazničkyTakto som to ešte neskúšala,nikdy som nenechávala odstáť cez noc a s tou harrisou je to presne pre mňa,mám rada pálivé
Vyskúšam
A ten šalát k tomu...vyzerá to výborne.
Amalii, dakujem. Je to jedlo nielen pre chlapov, ale pre každého,kto má rád dobré jedlo a pri jeho príprave sa nemusí vôbec namáhať. Robí sa samo
...a dobre sa po ňom pije, celé more vypiješ a nemusíš sa báť, že sa opiješ
Milenka, dakujem. Tie zemiačiky sú aj úžasné chuťovo. A to vdaka tomu, že sa piekli v bravčovej masti s harrisou. Myslím, že toto jedlo by určite chutilo nielen Tebe, ale aj Jakubovi. A príprava je skutočne jednoduchá a priam si to vyžaduje kapustovo-paprikový šalát.
ibolya, tak toto je jedlo pre chlapov vyzera dobre a syto
+2
co sa tyka bociku nepoznam brata , ale tu ma zaujali tie zemiaciky....vyzeraju uzasne
peceny bocik recepty z bociku príprava bravčového bôčiku marinovaný bravčový bôčik koľko stojí príprava studených mis? marinovany peceny bocik peceni bôcik bôčik recepty recepty na bocik pečený bôčik recepty recept na harisu pecenybocik pecieme bocik bôčik priprava bravcoveho bocika vrkoč z bôčika bocik peceny recept na bôcik paprikový bôčik recept paprikovy bocik bocik priprava priprava bocika recept na peceny bocik ako piect bocik peceny bocik v rimskom hrnci marinovany bocik pecene marinovane maso pečený bočik príprava jedla z bravcoveho bočika priprava bociku marinovane bravcove maso kralovsky salat peceny paprikovy bocik pečenie bôčika peceny bocik recept pečený bôčik so zemiakmi peceny marinovany bocik bôčik so zemiakmi recepty peceny bocik varenie pečený bôčik bocik recept recept peceny bocik