Viac ako  4 000  receptov

Slahačkový tunel

Slahačkový tunel
nahoru
Slahačkový tunel Slahačkový tunel Slahačkový tunel
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút + príprava + chladenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

4 vajcia, 8 PL práškového cukru, 8 PL preosiatej polohrubej múky, 2 PL preosiateho kakaa, 1 šľahačka v prášku, 150 ml studeného mlieka, dozdobenie podľa seba, ja som použila mandarínky a na sucho opražené mandle, 3 PL rumu

Postup

Zltky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame múku s kakaom. Zľahka vmiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný pečiacim papierom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 15-20 minút. Cesto aj s pečiacim papierom zosunieme na dosku. Z vychladnutého cesta odstránime papier a po šírke z neho odkrojíme plát široký 15 cm, 11 cm a zvyšok. 15 cm plátom vystelieme formu na srnčí chrbát. Pokropíme rumom. Vyšľaháme do tuha šľahačku v prášku s mliekom. Slahačkou naplníme formu a vrch pokryjeme druhým plátom cesta - 11 cm. Vložíme chladiť najmenej na 2 hodiny do chladničky. Vychladený šľahačkový tunel vyklopíme na podnos a dozdobíme. Krájame na 1,5 cm rezy a podávame s dobrou kávičkou.

Poznámka

Je to jednoduchý, rýchly a chutný zákusok. Recept mám od kamarádky. Zvyšok kakaového cesta môžeme použiť na výrobu kokosových guličiek alebo do punčového zákusku.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Slahačkový tunel"

vložené: 27. 08. 2010 22:29:46  nahlásiť  reagovať
 

Danielo, není to můj recept, mimochodem, Ibi, nádherný, myslím, že bys to tak klidně mohla udělatsmajliksmajliksmajlik

autor: Daniela (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 08. 2010 20:40:32  nahlásiť  reagovať
 

Ahoj. No moze to byt pochutka :)Chcela by som sa ta spytat ci by som mohla ten zvysny plat tiez potriet rumom a vlozit ho do stredu. Ze slahacka-plat-slahacka- a vrchny plat. Co ty nato?

vložené: 04. 07. 2010 06:36:16  nahlásiť  reagovať
 

Evička, dakujem za bodíksmajlik

vložené: 04. 07. 2010 06:19:44  nahlásiť  reagovať
 

Amálka, môžeš použiť aj čerstvú šľahačku, ale potom použi aj stužovač šľahačky. Dakujem za bodíksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 04. 07. 2010 01:46:13  nahlásiť  reagovať
 

Samé dobrotysmajliksmajliksmajlik+2

autor: amalia
vložené: 03. 07. 2010 20:49:19  nahlásiť  reagovať
 

smajlik tunel je taky pekny, ze keby som jedla sladke, asi by som slintala na klavesnicusmajlikale najdem si nejake obete a vyskusamsmajlik +1smajlik mozem pouzit aj cerstvu slahacku? praskovu som tu nevidela


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz