Viac ako  4 000  receptov

frikase z telacieho masa

frikase z telacieho masa
nahoru
frikase z telacieho masa frikase z telacieho masa frikase z telacieho masa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 15 min + 1 hod 20 minut
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-5

Suroviny:

800 g telacieho masa {moze byt aj jahnacie alebo morcacie prsia), 1 kocka slepacieho bujonu, 1 kocka zeleninoveho bujonu, 1 velka cibula, 3 velke mrkvy, 200 g sampinonov (alebo 1 konzerva krajanych sampinonov), 120 ml hustej smotany, stava z 1/2 citrona, 1 vajecny zltok, 2 pl hladkej muky, 250 ml sucheho bieleho vina, 20 g masla, 1 pl oleja, 1 vetvicka tymianu, podla chuti sol, cierne korenie

Postup

maso pokrajame na kocky 4x4 cm a opecieme dozlata v hrnci s dvojitym dnom na masle s olejom. ked sa tekutina takmer odpari, pridame 2 pl muky a dobre premiesame, aby sa kusky masa obalili. zalejeme bielym vinom, premiesame a pridame sampinony, kolieska mrkvy a polkolieska cibule sucasne s obidvoma bujonovymi kockami a listkami tymianu. premiesame a dolejeme vodu, aby bolo maso zakryte. za obcasneho, no dokladneho premiesavania (aby sa maso nepripalilo) varime na slabom plameni asi 1 a stvrt hodiny, v pripade potreby dolievame vodu. ked je maso makke,no nie rozvarene, rozmiesame v miske hustu smotanu (moze byt aj kysla) s citronovou stavou a jednym zltkom. zmes vlejeme do frikase, premiesame a hned stiahneme z ohna.
podavame s ryzou, najlepsie natural.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "frikase z telacieho masa"

autor: sislik
vložené: 11. 07. 2010 12:47:30  nahlásiť  reagovať
 

papamsmajliksmajlik

vložené: 29. 06. 2010 11:06:51  nahlásiť  reagovať
 

velmi zajímavý receptíksmajlik+1smajlik

autor: amalia
vložené: 28. 06. 2010 16:54:17  nahlásiť  reagovať
 

smajlik dakujemsmajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 06. 2010 15:19:03  nahlásiť  reagovať
 

@amalia, aj ked som to trosku pozmenila, bolo to vyborne

autor: amalia
vložené: 28. 06. 2010 12:35:10  nahlásiť  reagovať
 

smajlik je to klasicky recept, varim to casto, najma pre muza a synovsmajlik, takze uz neviem, co som v nom zmenilasmajlik, ale zaklad (maso, zelenina plus smotana so zltkom a citronom) dodrziavamsmajlik mozno pomer ingrediencii, koreniny, ale aj druh masa sa daju zmenitsmajlik

autor: Ivana79
vložené: 28. 06. 2010 11:17:44  nahlásiť  reagovať
 

Toto jedlo som našla vo francúzskej kuchárke,aj som ho už varila a je výbornésmajlik

vložené: 28. 06. 2010 11:09:40  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 06. 2010 09:36:59  nahlásiť  reagovať
 

tak som dovarila, sice trosicku inac, to vino tam asi bude chutovo chybat, ani muku som nedala smajlik ale tymian to pekne prevonal a urcite si pochutime smajlik

autor: eva hubova
vložené: 27. 06. 2010 22:19:07  nahlásiť  reagovať
 

a já zase plný mrazák kravky,smajlikvařím a vařím a zdá se mi že nic neubylosmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 27. 06. 2010 22:08:34  nahlásiť  reagovať
 

smajlik dievcence, bude to dobre s akymkolvek maskom, sak mate skusenosti aj fantaziu, takze mozno vzniknu celkom nove receptysmajlik a o tu tu vlastne ide, vsak?smajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 27. 06. 2010 22:03:01  nahlásiť  reagovať
 

smajlikprepac, miska, viem, ze si v kuchyni doma, ale mas teraz kopu inej robotysmajlik urcite to bude dobre aj s kuracim maskom malicka je v poriadku?

autor: michsamant
vložené: 27. 06. 2010 21:54:56  nahlásiť  reagovať
 

mam posledny balicek kuracich stehien tak ich chem zajtra nejako urobit. predvarila som si masko s bujonom, bude to trosku ine, ale podobne smajlik dam aj mrkvu aj sampinony a urobim omacku ako ty. Potrebujem minut co je v chladnicke, aby mi ju mohli prestahovat.

autor: amalia
vložené: 27. 06. 2010 20:56:20  nahlásiť  reagovať
 

smajlikjasne, evka, ale mozes pouzit aj morcacie maso. mozno ho nemas rada? a dakujem za bodik, sovickasmajlik

autor: eva hubova
vložené: 27. 06. 2010 20:46:02  nahlásiť  reagovať
 

Kde sú huby,to je mojesmajlik..telecí sice nemám,maso z 1roční kravičky by šlosmajliksmajlik+1

autor: amalia
vložené: 27. 06. 2010 20:33:54  nahlásiť  reagovať
 

smajlikmiska, kuracie sa ti mozno rozvari. nedostat u vas jahnacinu?

autor: michsamant
vložené: 27. 06. 2010 19:35:44  nahlásiť  reagovať
 

toto sa mi velmi paci. nemam sice telacie, ale urobim s kuracim a aj vino budem musiet vynechat smajlik ale aj tak sa mi to paci a ostatne dodrzim podla postupu. smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz