Viac ako  4 000  receptov

Maklube - arabský hrniec naruby

Maklube - arabský hrniec naruby
nahoru
Maklube - arabský hrniec naruby Maklube - arabský hrniec naruby Maklube - arabský hrniec naruby
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6-8

Suroviny:

1 kura, soľ, voda, 1500 g baklažánov, 1000 g ryže, olivový olej, maslo, 100 g olúpaných mandlí, 100 g olúpaných lieskových orieškov, 1 kastrol s rovným dnom a rovnými bokmi

Postup

Kura uvaríme pomalým varom v osolenej vode za zbierania šumu. Ked je mäkké, vyberieme ho z vývaru. Vychladuté kura oberieme z kostí. Mäso natrháme na kúsky. Baklažán pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Opláchneme vodou, osušíme papierovou utierkou a ugrilujeme. Ryžu niekoľkokrát prepláchneme, necháme odkvapkať. Orestujeme na oleji, zalejeme vriacou vodou a udusíme. Mandle a oriešky opražíme na sucho. Kastrol hojne vymažeme maslom a vrstvíme ryžu, mäso, baklažány, mäso a ryžu. Zalejeme časťou vývaru z kuraťa a prikryjeme pokrievkou. Vložíme do trúby vyhriatej na 180 minút a pečieme 35-40 minút. Odstránime pokrievku z kastrola, priložíme na vrch kastrola servírovací tanier a rýchlo otočíme naopak. Opatrne snímeme kastrol a máme celý pokrm na ruby. Vrch posypeme opraženými mandľami a lieskovými orieškami. Podávame horúce s uhorkovým šalátom s jogurtom, ochuteným sušenou mátou,cesnakom a soľou alebo zeleninovo-ovocným šalátom, prípadne s kyslou uhorkou. Každý sa obslúži sám.

Poznámka

Toto hlavné jedlo je veľmi populárne najmä v Libanone, Sýrii, Palestíne, ale aj v ostatných arabských zemiach, dokonca je veľmi známe aj v štátoch strednej Europy.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Maklube - arabský hrniec naruby"

autor: magdalenka
vložené: 25. 06. 2010 14:37:03  nahlásiť  reagovať
 

Trocha ma to máta, lebo som čosi podobné jedla v arabskej reštaurácii (názov si nepamätám), ale tam boli aj paradajky a cibuľa, nejaké extra arabské koreniny a posypané píniovými orieškami. Arabská kuchyňa je však pojem široký, Arabi žijú na veľkom území v rôznych štátoch...
Želám pekný deň!

vložené: 25. 06. 2010 05:12:07  nahlásiť  reagovať
 

Magdalenka, dakujem. Už som to opravila. Ja som uviedla množstvo, ktoré som pripravila pre seba - myslím baklažánysmajlik Rozpis si môžeš upraviť podľa počtu osôb, vyskúšaj! Sama som bola prekvapená, aké jemné a lahodné je to jedlo a príprava vôbec nie je zložitá.smajlik

autor: magdalenka
vložené: 24. 06. 2010 22:36:32  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, veľmi zvláštne sú tieto, pre mňa neznáme, exotické jedlá...Práve som tiež uvažovala, pre koľko ľudí asi tak varíš...
Máš môj obdiv. +
Bez toho, aby to vyznelo ako rýpanie, sa pýtam: na jedno kura naozaj 1 kg ryže a iba 150 g baklažánov?

vložené: 24. 06. 2010 18:56:12  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka, snažím sa uvariť len jednu porciu. Je to pre mňa dosť ťažké. Maklube práve večeriam so zeleninovo-ovocným šalátom, v ktorom mám aj hrozienka a opražené lieskové oriešky. Je to super dobrota!smajlik Nuž, čo si navarím, to si aj zjem! Len tá kopa riadov...

autor: Ivana79
vložené: 24. 06. 2010 18:32:05  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,no ja nemám slov...to všetko navaríš za jeden deň alebo to máš niekde uložené a postupne pridávašsmajliksmajlikJa tiež občas navarím 2 jedlá,keď sa neviem rozhodnúť,ale toto...Takéto exotické,nezvyklé a ešte pálivé jedlá zbožňujemsmajlikA orechy s ryžou,to je pochúťka,niekedy pridávam aj arašidy,hrozienka...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2023 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz