![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
|
Kategorie receptu: Predjedlá |
|
Čas prípravy: 15 minút + príprava |
|
Počet porcií (kusov): 4 |
1/2 hlávky červenej alebo bielej hlávkovej kapusty, 1 hlávka šalátu, 4 paradajky, 2 zelené papriky, 2 šalátové uhorky, petržlenová vňať, čerstvá máta, 4 strúčiky cesnaku, citronová šťava, soľ, olivový olej
Kapustu a šalát nakrájame na tenké prúžky, ostatnú zeleninu na kocky a vňate posekáme. Pripravíme si zálievku z olivového oleja, citronovej šťavy, prelisovaného cesnaku a soli. Zalejeme ňou zeleninu a premiešame. Podávame ako predjedlo s pita chlebom.
Populárne predjedlo v Sýrii, Libanone a Palestíne, ale aj v iných krajinách blízkeho východu.
|
Autor: Meszarosovabolya |
|
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]()
|
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|





Ivanka, aj šalát sa zvykne podávať ako predjedlo.
Mne to pripadá skôr ako šalát,včera som robila niečo podobné ale s balkánskym syrom,bez kapusty
Čo najskôr vyskúšam,mám doma kúsok červenej aj bielej kapusty,aj ostatnú zeleninu
Ibi,ty teda vyváraš