![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
|
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
|
Čas prípravy: 40 minút + príprava |
|
Počet porcií (kusov): 4 |
2 kurčatá, 200 g husacej pečene /môžeme použiť aj inú hydinovú pečeň - játra/, 200 g teľacieho mäsa, 120 masla, soľ, mleté biele korenie, muškátový kvet, 4 PL sladkej smotany, lanýže - (nemusia byť), šampiňony
Kuracie prsia vykostíme.Stehná si odložíme na iné jedlo. Kostru použijeme na vývar. Teľacie mäso, kuracie mäso z chrbta,husaciu pečeň pomelieme. Mletú zmes ochutíme soľou, muškátovým kvetom a mletým bielym korením. Pridáme sladkú smotanu a spolu dobre spracujeme. Pripravenou zmesou naplníme naklepané a osolené kuracie prsia, ktoré zopneme ihlou. Naplnené prsia upečieme na masle. Pri servírovaní ozdobíme lanýžami a šampionmi, pokrájanými na prúžky a podusenými na masle. Polejeme koňakom a zapálime. Podávame so zemiakmi, pečenými na masle alebo s dusenou ryžou a s ovocným šalátom.
Zdroj: toto jedlo sa podávalo na Brusel Expo 58.
|
Autor: Meszarosovabolya |
|
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]()
|
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
davam bodik