![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 40 minút + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
2 kurčatá, 200 g husacej pečene /môžeme použiť aj inú hydinovú pečeň - játra/, 200 g teľacieho mäsa, 120 masla, soľ, mleté biele korenie, muškátový kvet, 4 PL sladkej smotany, lanýže - (nemusia byť), šampiňony
Kuracie prsia vykostíme.Stehná si odložíme na iné jedlo. Kostru použijeme na vývar. Teľacie mäso, kuracie mäso z chrbta,husaciu pečeň pomelieme. Mletú zmes ochutíme soľou, muškátovým kvetom a mletým bielym korením. Pridáme sladkú smotanu a spolu dobre spracujeme. Pripravenou zmesou naplníme naklepané a osolené kuracie prsia, ktoré zopneme ihlou. Naplnené prsia upečieme na masle. Pri servírovaní ozdobíme lanýžami a šampionmi, pokrájanými na prúžky a podusenými na masle. Polejeme koňakom a zapálime. Podávame so zemiakmi, pečenými na masle alebo s dusenou ryžou a s ovocným šalátom.
Zdroj: toto jedlo sa podávalo na Brusel Expo 58.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
davam bodik
kuracie stehna na sposob pojarskeho recept na prsicka kuracie prsia na masle recept suroviny na pojarsky sposob prsička na čínskzy sposob recept na kuracie prsicka na zelenině prsička recept na kuracie prsicka prsicka kuracie recept na morčacie prsia so šampionmi dort brusel recept kuřecí pojarsky kuracie prsicka kuracie recepty kuracie prsicka recept