![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
![]() |
Čas prípravy: 2 hodiny + týždeň na marinovanie |
![]() |
Počet porcií (kusov): pre 8 -10 osôb |
1500 g nízkej roštenky bez kosti, soľ, olej Na suchú marinádu: 1 CL celého koriandru, 3 CL celého farebného korenia, 1 CL sušeného rozmarínu, 1 CL sušeného tymiánu, 2 klinčeky
V mažiari na hrubo roztlčieme koriander, farebné korenie, klinčeky s rozmarínom a tymiánom. Roštenku riadne potrieme olejom,soľou a vmasírujeme polovicu na hrubo potlčeného korenia. Druhú polovicu zmesi dáme do fľašky so vzduchotesným uzáverom. Roštenku vložíme do chladničky a marinujeme týždeň a občas otočíme. Trúbu rozohrejeme na 90 stupňov. Do mäsa vmasírujeme druhú polovicu zmesi korenia. Roštenku prudko opečieme na panvici s rozpáleným olejom z každej strany, aby získala hnedú kôrku. Do mäsa pozdlžne zapichneme do stredu teplomer a pečieme na rošte, alebo v pekáči dovtedy, kým vnútorná teplota nedosiahne 58 stupňov. Toto pečenie trvá asi 2 hodiny. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame na tenké plátky. Iný, rýchly spôsob pečenia: pečieme na 180-200 stupňoch tak dlho, že na každých 500 g mäsa počítame 25+25 minút. Podávame s remuládovou omáčkou za studena. Rostbíf skladujeme v chladničke zabalený do alobalu. Zbytok rostbífu použijeme na prípravu obložených chlebíčkov.
Zdroj: všeobecne známy recept. Správne upečený rostbíf je na spôsob "medium".
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
koriander je silne afrodiziakum,taktiez pomaha posilnit pankreas a vykasliavanie http://www.predajbylin.sk/koriander_plod_mlety/index.html