Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Nápoje | |
Čas prípravy: 15 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 5-6 |
600 ml silnej filtrovanej kávy, 250 ml šľahačky, 2 vanilkové cukry, trošku kakaa, balený kryštáľový cukor á 7 g
Uvaríme si silnú filtrovanú kávu a rozlejeme do predohriatych porcelánových šálok. Sľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Dáme do cukrárskeho sáčku a ozdobne nastriekame čiapočku na kávu. Ciapočku zo šľahačky jemne poprášime kakaom. Podávame s kryštáľovým cukrom k viedenskému alebo k francúzskemu krémešu.
Zdroj: viedenskú kávu ma naučil robiť môj otec.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Klasická Viedenská káva nieje z filtrovanej kávy ale zo ZALIEVANEJ !!!!!!!!!
Nuž, Evička, nie je šľahačka ako šľahačka.Najlepšia je tá klasická. Podstatné je, že Ta vzpružila dobrá kávička a mňa vzpružila krásna fotka, ked som sa zobudila. Dakujem. Okrem toho mám nové recepty na hubové jedlá Myslím na Tebe broučku
Kávička mě vzpružilajen šlehačka se mi rychle rozpustila+2
...hmmm, a nepohrdla by som ani "obyčajnou klasickou"...teraz ma napadlo, že si ani nepamatám, kedy som naposledy jedla "klasickú" šľahačku...vačšinou mám doma spray a je pravda, je to neporovnateľné...asi si zajtra kúpim a urobím...