Viac ako  4 000  receptov

Madarský kurací papikáš

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

1 kura o váhe 1000 až 1500 g, 1000 g najemno pokrájanej cibule, 2 zelené papriky pokrájané na prúžky, 1 paradajka pokrájaná na mesiačiky, 2 PL červenej sladkej mletej papriky, 1 sušená štipľavá paprika na jemno pokrájaná aj so semiačkami, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, voda, soľ, 250 ml hustej kyslej smotany, 1 PL polohrubej múky

Postup

Kura rozporcujeme na jednotlivé diely a nasolíme. V žiadnom prípade n e v y k o s ť u j e m e !!! Kosti dlhším varením dodávajú pokrmu pravú chuť a rôsolovitosť šťavy. Jednotlivé porcie kuraťa obalíme v múke a opečieme v paprikovom základe, kura bude pekne chrumkavé a uvoľnená múka zahustí šťavu, spolu s rozvarenou cibuľou. Len musíme dávať pozor, aby sa pokrm nepripálil. Ostatný postup je úplne zhodný s postupom prípravy madarského kuracieho perkeltu zo dňa O6. O5. 201O. V miske dobre rozmiešame kyslú smotanu a pridáme niekoľko polievkových lyžíc horúcej šťavy, aby sa vyrovnali teploty. Pomaly primiešam e do hotového paprikáša, aby sa kyslá smotana nezrazila. Podávame s maslovými haluškami.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Smotanová zátrepka je zbytočná. Toto je tajomstvo pravého madarského paprikáša. Kvalitná šťava je podmienená rozvarením cibule, z uvoľnenej múky pri opekaní jednotlivých porcií kurčaťa a rôsolom, ktorý sa vytvorí z kostí.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Madarský kurací papikáš"

vložené: 22. 09. 2010 15:10:03  nahlásiť  reagovať
 

Ivanka 79, Ty si presne vystihla, kde je kameň úrazu a kopec zbytočných nedorozumenísmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Osmma
vložené: 22. 09. 2010 14:28:43  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 22. 09. 2010 14:01:41  nahlásiť  reagovať
 

ááále, Ossma, Cathlen - neurazila som sa, len som sa spýtala, či ste spokojné? Myslela som tým, či ste spokojné s tým, že som to uviedla na správnu mieru?smajlik

autor: Osmma
vložené: 22. 09. 2010 13:52:21  nahlásiť  reagovať
 

Myslím si presne to,čo si napísala dneska o 13.19hod. Tvoje receptíky sa mi páčia a už som ich aj veľa vyskúšala.Tak neviem,prečo sa urážaš.

autor: cathleen
vložené: 22. 09. 2010 13:52:06  nahlásiť  reagovať
 

smajlik Ibi, já ale po tobě nic nechtěla, proč bych měla být spokojná? Písnout bys měla někomu jinému....smajlik

vložené: 22. 09. 2010 13:21:05  nahlásiť  reagovať
 

Ossma a Cathleen: spokojné?! - predpokladám, že dalej už na túto tému niet čo diskutovaťsmajlik

vložené: 22. 09. 2010 13:19:01  nahlásiť  reagovať
 

aby som všetko uviedla na správnu mieru, ešte raz: paprikáš je so smotanou a perkeltje dusený na paprikovom základe - osmahnutý na paprike . Všade na svete prosím...smajlik

vložené: 22. 09. 2010 11:20:23  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem, Ossmasmajlik

autor: Osmma
vložené: 22. 09. 2010 11:15:40  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

madarsky paprikas s haluskami recept zazečji papikaš kur™e na paprice kura na paprike s kyslou smotanou kuraci madarsky perkelt recepty na papikáš madarsky perkelt recept kuraci paprikas madarsky kuraci perkelt kurací perkelt madarský kuraci paprikáš recept madarsky perkelt kuraci smotana do paprikasa madarsky papikas recepty kurací perkelt s maslovými haluškami hts0 madarsky kuraci paprikas priprava kuracieho perkeltu maďarský paprikáš kura na paprike s haluškami


Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz