![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Bábovky - Kysnuté |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
Cesto: 500 g hladkej múky, 50 g Hery, 2 žltky, 30 g cukru, 20 g droždia, 15 g soli, mlieko, olej Krém: 150 g zmäknutej Hery, 130 g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor, nastrúhaná kôra z polovice citrona, 50 g hrozienok, Zmes na pokvapkanie bábovky: 100 ml mlieka, 80 g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor
1. Pripravíme si kvások z trochy vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. 2. V mise spracujeme preosiatu múku s Herou, soľou, kváskom a takým množstvom vlažného mlieka, aby sme dostali pružné mäkké cesto. 3. Cesto necháme kysnúť 30 minút. 4. Cesto vyvaľkáme do obdlžíka 1/2 cm hrúbky. Pripravíme si krém tak, že vymiešame zmäknutú Heru s cukrom, vanilkovým cukrom do peny. Pridáme do nej nastrúhanú citronovú kôru a predtým namočené a odkvapkané hrozienka. Krémom potrieme vyvaľkané cesto. 5. Cesto zvinieme odspodu nahor do kotúča. 6. Zvinuté cesto pokrájame na 6 cm dlhé kúsky. 7. Bábovkovú formu vymažeme olejom tak, aby sa kryštáľový cukor, ktorým formu vysypeme. prilepil na steny formy. 8. Nakrájané 6cmroládky vkladáme do formy na stojato a nie na tesno. Znovu necháme kysnúť dalších 30 minút. 9. Bábovkovú formu aj s vykysnutým cestom vložíme do trúby predohriatej na 200 stupňov. 10. V polovici pečenia pokropíme povrch bábovky osladeným mliekom. Tento postup viackrát zopakujeme. Pečieme 25-30 minút. 11. Upečenú bábovku vyberieme, vyklopíme z formy, pokrájame a podávame ešte teplé.
Zdroj: najnovší hit madarských webov. Bábovka so skaramelizovaným povrchom je priam neodolateľná.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Karamel sa spraví aj z pokropenia osladeným mliekom na povrchu bábovky. Pečie sa pri vyššej teplote, než zvyčajne-teda pri 200 stupňoch a pre vytvorenie vrstvy karamelu na povrchu sa kropí častejšie. Koncentrácia cukru v mlieku je dosť vysoká. Na bokoch bábovky sa karamel tvorí z vysypania poolejovanej bébovkovkovej formy kryštáľovým cukrom. Aby sa karamel nespálil, pečie sa len 25-30 minút.
Takého obyčajného Ferdinanda s vanilkovým krémom, alebo s jablkovou náplňou som už robila. V tomto prípade sa aj z osladeného mlieka spraví karamelová poleva alebo niečo podobné? Alebo len z toho cukru na vysypanie? Ď.
www kysnuta babovka cas pecenia babovky ferdinand babovka kysnutá babovka s hrozienkami karamelová tvarohová bábovka babovka s herou doba pecenia babovka karamely babovka vysoká bábovka babovky babovka trvanie pecenie karamel babovka bábovka bez mlieka babovka vysoka recept recept na kysnutu babovku ferdinand maďarská bábovka bábovka kysnutá postup pri pečení bábovky madarska babovka ferdinand recept babovka postup pri peceni kysnutej babovky google pečení s herou maďarské bábovky pečení s herou recept na ferdinándi kysnuta babovka karamelová bábovka karamelove zakusky videorecept hera+madarsky ferdinand - maďarská karamelová bábovka babovka doba pecenia ferdinánd recept bábovka kysnutá vyhľadať kysnutá babovka vysoka babovka s foto