Viac ako  4 000  receptov

Kysnutá karamelová bábovka - Ferdinand

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Bábovky - Kysnuté
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

Cesto: 500 g hladkej múky, 50 g Hery, 2 žltky, 30 g cukru, 20 g droždia, 15 g soli, mlieko, olej Krém: 150 g zmäknutej Hery, 130 g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor, nastrúhaná kôra z polovice citrona, 50 g hrozienok, Zmes na pokvapkanie bábovky: 100 ml mlieka, 80 g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup

1. Pripravíme si kvások z trochy vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. 2. V mise spracujeme preosiatu múku s Herou, soľou, kváskom a takým množstvom vlažného mlieka, aby sme dostali pružné mäkké cesto. 3. Cesto necháme kysnúť 30 minút. 4. Cesto vyvaľkáme do obdlžíka 1/2 cm hrúbky. Pripravíme si krém tak, že vymiešame zmäknutú Heru s cukrom, vanilkovým cukrom do peny. Pridáme do nej nastrúhanú citronovú kôru a predtým namočené a odkvapkané hrozienka. Krémom potrieme vyvaľkané cesto. 5. Cesto zvinieme odspodu nahor do kotúča. 6. Zvinuté cesto pokrájame na 6 cm dlhé kúsky. 7. Bábovkovú formu vymažeme olejom tak, aby sa kryštáľový cukor, ktorým formu vysypeme. prilepil na steny formy. 8. Nakrájané 6cmroládky vkladáme do formy na stojato a nie na tesno. Znovu necháme kysnúť dalších 30 minút. 9. Bábovkovú formu aj s vykysnutým cestom vložíme do trúby predohriatej na 200 stupňov. 10. V polovici pečenia pokropíme povrch bábovky osladeným mliekom. Tento postup viackrát zopakujeme. Pečieme 25-30 minút. 11. Upečenú bábovku vyberieme, vyklopíme z formy, pokrájame a podávame ešte teplé.

Poznámka

Zdroj: najnovší hit madarských webov. Bábovka so skaramelizovaným povrchom je priam neodolateľná.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Kysnutá karamelová bábovka - Ferdinand"

vložené: 02. 05. 2010 21:49:57  nahlásiť  reagovať
 

Karamel sa spraví aj z pokropenia osladeným mliekom na povrchu bábovky. Pečie sa pri vyššej teplote, než zvyčajne-teda pri 200 stupňoch a pre vytvorenie vrstvy karamelu na povrchu sa kropí častejšie. Koncentrácia cukru v mlieku je dosť vysoká. Na bokoch bábovky sa karamel tvorí z vysypania poolejovanej bébovkovkovej formy kryštáľovým cukrom. Aby sa karamel nespálil, pečie sa len 25-30 minút.

autor: magdalenka
vložené: 02. 05. 2010 20:38:57  nahlásiť  reagovať
 

Takého obyčajného Ferdinanda s vanilkovým krémom, alebo s jablkovou náplňou som už robila. V tomto prípade sa aj z osladeného mlieka spraví karamelová poleva alebo niečo podobné? Alebo len z toho cukru na vysypanie? Ď.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

bábovka kysnutá babovka vysoka recept cas pecenia babovky google pečení s herou vysoka babovka s foto karamelová bábovka postup pri pečení bábovky madarska babovka ferdinand maďarská bábovka recept na kysnutu babovku ferdinánd recept vysoká bábovka babovka trvanie pecenie ferdinand - maďarská karamelová bábovka karamely babovka bábovka kysnutá maďarské bábovky hera+madarsky babovka s herou babovka doba pecenia pečení s herou karamelove zakusky videorecept recept na ferdinándi babovky www kysnuta babovka ferdinand recept babovka postup pri peceni kysnutej babovky bábovka bez mlieka ferdinand babovka karamelová tvarohová bábovka vyhľadať kysnutá babovka kysnutá babovka s hrozienkami doba pecenia babovka kysnuta babovka karamel babovka


Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz