Viac ako  4 000  receptov

Lístkové oškvarkové pagáčky

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: 2 hodiny + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb

Suroviny:

500 g hladkej múky, 500 g mletých domácich oškvarkov, 30 g droždia, 1 CL kryštáľového cukru, 100 ml vlažného mlieka, 2 vajcia, 100 ml kyslej smotany, 100 ml suchého bieleho vína - rizling vlašský, 2 PL bravčovej masti, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Pripravíme si kvások: do vlažného mlieka pridáme kryštáľový cukor, rozmrvíme droždie a posypeme múkou. Do vandlíka preosejeme múku, premiešame so soľou a v strede múky spravíme priehlbinu. Do priehlbiny dáme masť, kyslú smotanu, víno, 1 vajce, dobre vykysnutý kvások a vymiesime mäkké štrúdľové cesto. Ak by nebolo dostatočne mäkké, môžeme pridať ešte trochu vína. Povrch a spodok cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teple kysnúť 30 minút. Cesto vylejeme na múkou posypanú dosku. Vyvaľkáme na tenko a potrieme mletými oškvarkami. Oškvarky posypeme soľou a mletým čiernym korením. Takto upravené cesto stočíme od užšieho konca ako závin. Oba konce závinu ešte preložíme cez seba a otočíme naopak tak, že vrch sa dostane naspodok a spodok cesta sa dostane na vrch,/takto zložené cesto vytvorí tvar písmena "S"/. Prikryjeme a necháme odpočívať aspoň 20 minút, aj dlhšie. Postup opakujeme ešte 2x. Nakoniec cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Povrch cesta rýhujeme nožom do šikmých štvorčekov. Vykrojíme okrúhle pagáčiky, ktoré kladieme na plech vyložený pečiacim papierom. Pagáče potrieme rozšľahaným žltkom a vložíme do trúby predohriatej na 200 tupňov. Pečieme 25-30 minút do zlatožltej farby.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. Pagáčiky sú ľahúčke a husto lístkované. Tajomstvo výsledku tkvie v zatočení cesta do závinu a v jeho odpočívaní aspoň 20 minút i viac.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Lístkové oškvarkové pagáčky"

vložené: 30. 08. 2010 12:25:59  nahlásiť  reagovať
 

Pre tieto pagáčiky sa idem utlcť a nedbám na to, že môžem mať ťažkosti po zápale pankreasusmajlikdakujem.

autor: Ivana Ch
vložené: 30. 08. 2010 12:14:47  nahlásiť  reagovať
 

Tak asi takhle dělal škvarkové placky tatínek Maryšky. A já je dělám hodně podobně. Bramborovou polévku k nim, jé to je bašta.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz