![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Nátierky |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava + chladenie |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb |
800 g bravčovej pečene pokrájanej na malé kúsky, 3 PL husacej masti alebo olivového oleja, 2 stredné cibule na jemno nakrájané, 4 strúčiky cesnaku nadrobno pokrájaného, 150 ml kvalitného suchého bieleho vína intenzívnej chuti, 3 PL horčice, štipka majoránky, štipka sladkej mletej červenej papriky, štipka tymiánu, 2 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, 2OO ml vody, 200 g rozpusteného masla, 50 - 100 ml sladkej smotany
Na husacej masti orestujeme cibuľu, cesnak a pečeň. Ked pečeň zbelie, podlejeme polovicou vína,pridáme 1 PL horčice a pomaly vydusíme na tuk. Pridáme druhú polovicu vína a 2 bobkové listy. Dusíme do zmäknutia pečene a odparenia vína. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Prilejeme vodu. Osolíme a okoreníme koreninami. Vyberieme bobkové listy. Pridáme rozpustené maslo a dalšie 2 PL horčice. Ponorným mixérom mixujeme tak dlho, kým nedostaneme hladú zmes. Pridáme sladkú smotanu a ešte raz premixujeme. Ochutnáme a podľa vlastnej chuti prípadne ešte dosolíme a dokoreníme ale tak, aby žiadne korenie neprerážalo. Výsledná chuť paštiky musí byť jemná. Pretože maslo a masť stuhne, základ pred mixovaním musí byť dostatočne šťavnatý. Vložíme na jeden deň do chladničky, aby sa prepojili chute a konečná konzistencia má byť dobre roztierateľná.
Zdroj: Je to najnovší hit na madarských weboch. Výhodou tejto paštiky je jej jemnosť a možnosť vytvorenia vlastnej chuťovej kombinácie. Výborne chutí na čerstvom chlebe so sezonnou zeleninou.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
8 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Milu díky
evi toto je prekrasna fotka
chaotická, doteraz som do paštikového korenia tiež počítala aj klinček, ale v tomto recepte nebol uvedený. Nuž a to je asi myslené vytvorením vlastnej chuťovej kombinácie.
Játru miluji na jakýkoliv způsob+5
Uz sa tesim,ako to vyskusame. Aj ked ja do pecenovej pastiky davam vzdy cervene suche vino a dochucujem este aj klincekom.
Teda, Ibi, mám hlad, jak si jen představím tu chuť
pastiky recept top recepty pastika vyroba pastiky recepty recepty na paštiku paštika pre gurmánov paštika recept výroba játrové paštiky jak si udelat pastiku recept paštiky jak se dělá paštika recept paštika játrová paštika výroba paštiky recept recepty pastiky pastika video recept na výrobu paštiky paštiky recepty drůbeží paštika recept recepty paštiky a nátierky bůčková paštika hubová paštika recept na drubezi pastiku recept pastika recepty na paštiky pastiky výroba paštiky bůčková paštika recept labužník recepty drůbeží paštika -domaci paštika recepty gurmanske natierky top recepty na paštíky jak se dělá paštika recepty paštika vyroba pastik recept na pastiky recept na paštiku na videu bravcova natierka jak udělat paštiku recept na pastiku paštika bučkova recept paštika recepty