Viac ako  4 000  receptov

Paštika pre gurmánov

Paštika pre gurmánov
nahoru
Paštika pre gurmánov
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Nátierky
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava + chladenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb

Suroviny:

800 g bravčovej pečene pokrájanej na malé kúsky, 3 PL husacej masti alebo olivového oleja, 2 stredné cibule na jemno nakrájané, 4 strúčiky cesnaku nadrobno pokrájaného, 150 ml kvalitného suchého bieleho vína intenzívnej chuti, 3 PL horčice, štipka majoránky, štipka sladkej mletej červenej papriky, štipka tymiánu, 2 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, 2OO ml vody, 200 g rozpusteného masla, 50 - 100 ml sladkej smotany

Postup

Na husacej masti orestujeme cibuľu, cesnak a pečeň. Ked pečeň zbelie, podlejeme polovicou vína,pridáme 1 PL horčice a pomaly vydusíme na tuk. Pridáme druhú polovicu vína a 2 bobkové listy. Dusíme do zmäknutia pečene a odparenia vína. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Prilejeme vodu. Osolíme a okoreníme koreninami. Vyberieme bobkové listy. Pridáme rozpustené maslo a dalšie 2 PL horčice. Ponorným mixérom mixujeme tak dlho, kým nedostaneme hladú zmes. Pridáme sladkú smotanu a ešte raz premixujeme. Ochutnáme a podľa vlastnej chuti prípadne ešte dosolíme a dokoreníme ale tak, aby žiadne korenie neprerážalo. Výsledná chuť paštiky musí byť jemná. Pretože maslo a masť stuhne, základ pred mixovaním musí byť dostatočne šťavnatý. Vložíme na jeden deň do chladničky, aby sa prepojili chute a konečná konzistencia má byť dobre roztierateľná.

Poznámka

Zdroj: Je to najnovší hit na madarských weboch. Výhodou tejto paštiky je jej jemnosť a možnosť vytvorenia vlastnej chuťovej kombinácie. Výborne chutí na čerstvom chlebe so sezonnou zeleninou.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Paštika pre gurmánov"

autor: eva hubova
vložené: 23. 02. 2011 21:39:24  nahlásiť  reagovať
 

Milu díkysmajlik

autor: vybusna
vložené: 23. 02. 2011 19:03:40  nahlásiť  reagovať
 

evi toto je prekrasna fotka

autor: Ivana Ch
vložené: 11. 08. 2010 12:58:09  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 28. 04. 2010 16:20:55  nahlásiť  reagovať
 

chaotická, doteraz som do paštikového korenia tiež počítala aj klinček, ale v tomto recepte nebol uvedený. Nuž a to je asi myslené vytvorením vlastnej chuťovej kombinácie.

autor: eva hubova
vložené: 28. 04. 2010 15:09:57  nahlásiť  reagovať
 

Játru miluji na jakýkoliv způsobsmajlik+5

autor: chaoticka
vložené: 28. 04. 2010 11:28:29  nahlásiť  reagovať
 

Uz sa tesim,ako to vyskusame. Aj ked ja do pecenovej pastiky davam vzdy cervene suche vino a dochucujem este aj klincekom.

vložené: 28. 04. 2010 11:28:03  nahlásiť  reagovať
 

Teda, Ibi, mám hlad, jak si jen představím tu chuťsmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2023 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz