Viac ako  4 000  receptov

Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept)

Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept)
Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou mahshi
nahoru
Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept) Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy

Suroviny:

listy z kapusty (tenké)
2 a pol pohára ryže
2 stredne veľké cibule
10 strúčikov cesnaku
soľ
čierne korenie
mletý indický kmín (cumin)
za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate
paradajkový pretlak
olej
maslo - hera
bujón
paradajky

Postup

Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby priesvitné.

Kým sa varia kapustné listy, spravíme si zmes mahshi nasledovne:
a. ryžu umyjeme, prípadne preberieme a dáme do nádobky/hrnca,
b. pridáme nadrobno nakrájanú/pomixovanú cibuľu a roztlačený cesnak (6 strúčikov),
c. ďalej pridáme po jednej ČL soľ, čierne korenie, mletý indický kmín,
d. hrste vňatí petržlenu, kôpru a koriandra umyjeme, nadrobno nasekáme a pridáme k ryži,
e. do ryžovej zmesi pridáme 2PL paradajkového pretlaku, 2PL oleja a 1PL kopcom masla/hery (kto nemá rád moc mastné, môže dať menej oleja a masla),
f. všetko dobre premiešame a ochutnáme, či nepotrebuje zmes dosoliť a dokoreniť

Uvarené kapustné listy si nakrájame na štvorce, alebo hrubé pásy a plníme zmesou mahshi - pozor - do listov nedávame veľa mahshi, nakoľko nám ryža pri varení napučí a listy by sa nám pri veľkom množstve mahshi roztrhli. Kapustné listy so zmesou zvinieme, konce listov môžeme zahnúť, ak nezahneme, nič sa nestane, pri varení sa konce listov akoby uzavrú.

Do väčšieho hrnca si naspodok naukladáme stonky z petržlenovej, kôprovej a koriandrovej vňate, na stonky naukladáme nakrájané paradajky a zvyšné strúčiky cesnaku prerezané na polovice. Na tieto stonky potom ukladáme plnené kapustné listy a vrstvíme ich na seba.

Prípravíme si zálievku, v ktorej budeme variť naukladané plnené kapustné listy. Do litra vody dáme slepačí bujón, soľ,čierne korenie, mletý indický kmín a 2 PL paradajkového pretlaku. Túto zmes dáme na oheň, až kým bude vrieť. Po zovretí ochutnáme,či zmes nepotrebuje dosoliť a dokoreniť.

Na naukladané plnené kapustné listy položíme tanier/misku jeho/jej opakom (viď obrázok) a postupne zalejeme pripravenou zálievkou. Zálievky dáme len toľko, aby posledný rad plnených kapustných listov nebol zaliaty. Takto pripravené plnené kapustné listy dáme na oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď plnené kapustné listy klesnú v hrnci nižšie (budú všetky zaliate zálievkou), vyberieme tanier/misku z hrnca a necháme variť na miernom ohni prikryté pokrievkou.

Približný čas varenia je 30 minút, treba priebežne kontrolovať, či je ryža v kapustných listoch uvarená.

Vo väčšine prípadov nám zmes mahshi zvýši, tú potom varím ako normálnu ryžu len pridaním vody.

Poznámka

Mahshi cromb je vhodné ako príloha k rezňom.

Autor Autor: (Jana Ali Zibolenová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Mahshi cromb - plnené kapustné listy zmesou ryže (egyptský recept)"

autor: Diana (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 03. 2017 04:44:05  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem velmi pekne za recept, postupovali sme presne podla Vasho navodu a jedlo sa vydarilo na vybornu. Moj manzel / egyptan / skakal od radosti az po plafon a fotil ako dokaz, kedze sam neveril, ze je to realita. Vynikajuce jedlo, my k tomu pecieme maso v rure, jediny minus je, ze priprava je casovo narocna.....

autor: JanaAli
vložené: 16. 03. 2010 11:54:24  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 16. 03. 2010 09:17:34  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik, vyzkouším,takové jídlo máme rádismajlik

autor: destovka
vložené: 15. 03. 2010 22:45:11  nahlásiť  reagovať
 

To vypada bajecnesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 15. 03. 2010 14:29:59  nahlásiť  reagovať
 

smajlikdakujem

autor: eva hubova
vložené: 15. 03. 2010 13:38:38  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+3

autor: JanaAli
vložené: 13. 03. 2010 23:34:10  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

vložené: 13. 03. 2010 23:33:21  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: JanaAli
vložené: 13. 03. 2010 21:47:00  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, tento recept ma naucila moja svokra, drzim palcesmajlik

autor: vybusna
vložené: 13. 03. 2010 21:45:59  nahlásiť  reagovať
 

nebudem davat maslo...pouzivam repkovy olej s prichutou masla....no dufam, ze sa mi to podari....dam ti vediet....a kto ta naucil tento recept?

autor: JanaAli
vložené: 13. 03. 2010 21:21:04  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, v tom pripade daj menej toho masla a oleja, som zvedava, ako ti bude chutit, daj vediet, ja toto jedlo zobznujem smajlik

autor: vybusna
vložené: 13. 03. 2010 21:17:05  nahlásiť  reagovať
 

jasne...toto je velmi dobry receptik na moju dietu....fakt super...vyskusam v najblizsich dnoch

autor: JanaAli
vložené: 13. 03. 2010 20:51:46  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: michsamant
vložené: 13. 03. 2010 20:50:41  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 13. 03. 2010 20:33:26  nahlásiť  reagovať
 

pretoze ta zalievka , ktoru tam lejes je prilis horuca a by spalila kapustne listy, cize das misku na tie listy opakom a na misku lejes zalievku, ktora po tej miske pekne steka do hrnca, ak by si ju nedala opakom, zalievka by ti ostala v miske a nie v hrnci, kde ju potrebujes mat... dalsie riesenie je, ze by si pockala , kym ti zalievka vychladne a tak ju tam naliala bez potreby misky, ale to mas cakanie navyse a tym padom dlhsiu pripravu pokrmu a zalievku by si vlastne nanovo musela zohrievat uz v hrnci s kapustnymi listami, co by trvalo zas dlhsie.... odporucam vsak misku pouzit, nakolko ulohou misky je zabezpecit, aby ti tam tie listy s ryzou neplavali hore dole, ale boli pekne ulezane, ked sa ulezia, mozes misku vybrat a varit na najmensom plameni, akoby si varila len samotnu ryzu

autor: vybusna
vložené: 13. 03. 2010 20:25:21  nahlásiť  reagovať
 

janaali...preco tam mam dat tu misku opakom...nie je mi to celkom jasne...ja mam nechat tu misku tam a popri nej lievat tu zalievku?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz