Viac ako  4 000  receptov

Hovädzie daubé na víne

Hovädzie daubé na víne
nahoru
Hovädzie daubé na víne
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 90 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 velke porcie

Suroviny:

500 g hovadzie na dusenie + hladka muka na obalenie
1 cibula + 3 velke cesnakove struciky
2 stonky stopkateho zeleru
1 paliva paprika
2 mensie mrkvy
sol, cerstvo drvene korenie
3 PL olej
2 bobkove listy + rozmarinove nasekane ihlicky
5 ceresnovych paradajok + 1 velka PL paradajkovy pretlak
200 ml cervene suche vino + 250 ml vriaca voda
1 PL cukor + 1 PL cerveny ocot

Postup

Zeleninu ocistime a nakrajame. Co sa tyka tej mrkvy….v povodnom recepte bola pouzita klasicka biela paprika. Dala by som tu, ale som nemala, tak som ju nahradila mrkvou.
Maso nakrajame na 4 rezne a v ziadnom pripade ich nenaklepavame!!!
Rezne posolime a posypeme cerstvo nadrvenym korenim. Korenie dlanami vtlacime do masa.
Nakoniec maso obalime v hladkej muke. Obalime poriadne….nejde len o poprasenie.
V kastrole rozohrejeme olej a rezne poriadne opecieme z obidvoch stran do hneda. Odlozime ich na teple miesto.
Do vypeku, ak treba, tak pridame este lyzicu oleja, rozohrejeme a vlozime nasekanu cibulu, cesnak, stopkaty zeler, stiplavu papriku a mrkvu.
Rozmarinove ihlicky nasekame a tak ich pridame k zelenine, spolu s bobkovym listom.
Vsetko porestujeme a polozime k nim opecene maso.
Vriacu vodu zmiesame s vinom a vlejeme k masu. Do omacky zamiesame paradajkovy pretlak.
Preslahame, privedieme k varu, dame pod pokrievku a stisime plamen. Po 45 minutach pridame ocot a cukor. Ak treba dolejeme trosku vody.
Po hodine pridame prerezane ceresnove paradajky a dodusime do makka.
Moje maso bolo celkovo makke po hodine a pol.
Este som dosolila a pridala trosku octu…nasledne som zistila, ze mi treba doplnit aj cukor :-)

Poznámka

Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp, najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5544

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Hovädzie daubé na víne"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

pecene hovadzie zadne staeky grilovane steiky hovädzie ragú recepty hovedzie meso ako dlho variť hovädzie mäso recepty na steiky hovädzie mäso recepty steak s hovedziej rosteny hovedze.mesa recepty z hovedzieho mesa recept hovedzie ako dlhov variť hovädzie ako dlho sa vari hovadzie maso hovadzie zadne recepty recept hovedzie meso hovedzi stroganov hovedzia rostenka hovedzí steak hovedzie masko hovadzina recepty hovadzie zadne maso ako dlho sa vari hovadzie na vine steiky hovedzie zadné steak hovedzie meso s červenov fazulov ako dlho varit hovadzinu recepty hovedzie hovadzie zadne steak hovadzie červené víno ragu-videorecept daube varenie hovedzie hovadzie zadne recept cena hovadziny hovedzie meso hovädzi steak hovädzie zadné cena hovadzie zadne ako dlho sa pečie steak ragu z drzky a priprava hovedzieho mesa


Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz